PDA

Zobacz pełną wersję : czujnik wstrząsowy

Mierzej
29-09-09, 16:29
czujnik wstrząsowy na ile do ustawić? 1/4 1/2 3/4? bo teraz mam full i to chyba przesada a nie chce tez zmniejszyć za bardzo bo ma działać, teraz sie czasami potrafi wlaczyc od trzasniecia drzwiami w innym samochodzie, alarm to STIG zalozony pare dni temu.

raq22100
29-09-09, 16:39
no to 3/4, gdzie on umieściłes?

Mierzej
29-09-09, 16:57
od schowka na prawo na ramie laczecej slupek A, drzwi, przod itd

raq22100
29-09-09, 20:06
ja tam bym ustawił na 3/4 i kopnąć gdzieś w jego okolice, jak się właczy to zostawił i tyle, lepszego sposobu chyba nie ma;]

Mierzej
29-09-09, 20:12
kopnac? ja za klamke pociagne i sie wlacza :D teraz ustawilem tak na 4/5 i trzeba juz mocno szarpnac za klamke (z lewej) jutro zobacze na parkingu jak to bedzie

raq22100
29-09-09, 20:31
Nie no to bez przesady... Musisz po prostu sam do tego dojśc metodą prób i błedów.

Kosciech
29-09-09, 20:39
Czujnik wstrąsowy nie powinien sie właczać przy szarpnięciu za klamke. Efekt takiego ustawienia jest taki, że jak przejedzie jakikolwiek większy samochód nie mówiąc już o autobusie lub ciężarówce to wyzwalać będzie alarm. Czujnik ustawia się tak, żeby zadziałał przy mocniejszym kopnięciu w koło. Jak będzie za czuły i będzie się często wyzwalał to Twoi sąsiedzi i pewnie ty sam przestaniecie zwracać wogóle uwage i nikt nie zareaguje nawet wtedy kiedy wyzwolenie jego będzie uzasadnione. Nie mówiąc już o tym, jak kogoś bez powodu obudzi w nocy kilka razy to sie nie zdziw jak rano na aucie znajdziesz doniczke albo coś innego ;).

Mierzej
29-09-09, 20:50
Czujnik wstrąsowy nie powinien sie właczać przy szarpnięciu za klamke. Efekt takiego ustawienia jest taki, że jak przejedzie jakikolwiek większy samochód nie mówiąc już o autobusie lub ciężarówce to wyzwalać będzie alarm. Czujnik ustawia się tak, żeby zadziałał przy mocniejszym kopnięciu w koło. Jak będzie za czuły i będzie się często wyzwalał to Twoi sąsiedzi i pewnie ty sam przestaniecie zwracać wogóle uwage i nikt nie zareaguje nawet wtedy kiedy wyzwolenie jego będzie uzasadnione. Nie mówiąc już o tym, jak kogoś bez powodu obudzi w nocy kilka razy to sie nie zdziw jak rano na aucie znajdziesz doniczke albo coś innego ;).

i to jest profi odpowiedz;) dzięki. jutro tak ustawie;)