PDA

Zobacz pełną wersję : Pikający Prestige...

Dzida
20-05-06, 12:01
Jak stuknę w dach, lub w przednią szybkę to alarm wydaję 4 krótkie piknięcia...

Od jakiegoś czasu, coś się spierdzieliło i zostawiłem samochód pod Geant, wracam i z daleka słyszę pikający seriami 4 krótkich dźwięków alarm...

Kilka dni spokoju, potem sąsiad do mnie dzwoni, że fura mi pika... Dźwięk taki sam jak przy stuknięciu w furke, ale nikt jej nie rusza, wiatr nie wieje, deszcz nie pada, głośniej muzy w pobliżu nie ma...

What the fuck?

emg
20-05-06, 13:44
to jest prealarm w czujniku wstrząsowym. albo zwalił się czujnik, albo jest za duża czułość ustawiona

Dzida
20-05-06, 14:35
E...

Ale samochód stał na zadupiu, gdzie w nocy nie słychać nic, w garażu, na kołkach i mnie w środku nocy zaczął mordę drzeć...

havok
20-05-06, 14:41
A z elektryką wszystko OK?
Akumulator też sprawdzony?

Dzida
20-05-06, 14:44
Ino właśnie ojciec podejrzewa spadające napięcie, ale fura pali zawsze (jeśli nie słucham dłużej radia). Kilka lat ma...

ppm702
21-05-06, 09:43
spróbuj odłączyć ten czujnik na parę dni i poobserwuj. Jak będzie OK, to znaczy, że czujnik jest trafiony

Niskie napięcie powodowałoby włączenie alarmu. Prestige ma taki "mierzący" obwód.

Dzida
21-05-06, 11:02
Mów do mnie więcej o tym czujniku.

Gdzie go szukać?

emg
21-05-06, 17:31
Gdzie go szukać?
hgw

to takie niewielkie pudełko wielkości mniej więcej pudełka od zapałek lub rurki o śr. 2cm i dł 6cm w kolorze czarnym szarym lub czasem obudowa jest przeźroczysta. dochodzi wiązka z 4-5 kabelkami

Dzida
21-05-06, 19:47
Dodam tylko, że dzisiaj zaczął mi drzeć jape nieuzbrojony (nie pikać ino wyć) przy otwartych drzwiach kierowcy. W środę nowy aku.