Zobacz pełną wersję : Uszczelniacze w głowicy d16z6
Mam szybkie pytanie do osób w temacie - w jakich granicach w przybliżeniu trzeba liczyc za remont uszczelniaczy w głowicy d16z6? Bo mam okazje kupic taniej ale nie wiem ile mnie remont wyniesie i czy nie lepiej kupic 100% sprawna.
Pzdr
skolopendra
28-09-09, 11:48
trzeba liczyc za remont uszczelniaczy w głowicy d16z6?
wyremontować to je ciężko będzie :D
Bo mam okazje kupic taniej ale
taniej rozumiem że to z aso ?
gdyż jak kupisz taniej od najtańszych to nawet ich nie wymieniaj
nie z aso, po prostu potrzebna mi czapka do minime i nie wiem czy lepiej z jakiegos silnika w git stanie dorwac czy wziac ta tansza i sie bawic w doprowadzanie jej do stanu uzytecznosci :D
skolopendra
28-09-09, 12:19
nie z aso
jw
jak ją zrobisz od podstaw to będziesz wiedział co ci siedzi na bloku :D
czyli co, tak czy siak jak kupie jakas uzywana glowice w obojetnie jakim stanie to powinienem wymienic wszystkie uszczelniacze itp przed zamontowaniem? nie dostane takiej ze zakladam i mi hula?
nie dostane takiej ze zakladam i mi hula? może dostaniesz tylko nie wiadomo jak długo będziesz na niej hulał a tak na zdrowy rozum to po co za jakiś czas zdejmować ją żeby wymieniacz uszczelniacze - kolejna uszczelka, kolejne koszty
pozdr
Eh, uszczelniacze aftermarketowe to >=140zł komplet. Do tego może dotarcie zaworów i wtedy można zakładać ;)
BTW, po co ściągać głowicę do wymiany uszczelniaczy?
ok juz wszystko wiem, dzieki :)
A kto powiedzial ze ba zdejmowac do zmiany uszczelniaczy trzeba zdejmowac glowice??? Operacjazmiany bez zdjecia trwa max 3 godziny. I po sprawie.