Zobacz pełną wersję : Komp p28 i podzielone zdanie
Siemka. Czy wrzucenie do D15B7 kompa od D16Z6, czy p28 może w ogóle w stronę osiągów?? Moim zdaniem nic to nie da tylko będzie wywalać checka - brak vteca. Kumpel uważa, że jak się ma kompa to warto go od razu wrzucić, a nie czekać do momentu uzbierania gratów na mini me. Kto ma racje??
Nie ma żadnego sensu wrzucenie seryjnego kompa P28 do seryjnego silnika D15B7. Po pierwsze będzie wywalać checka, a po drugie możesz oczekiwać wzrotu spalania bo silnik bedzie dostawał za duża dawkę paliwa co może przynieść nawet efekt odwrotny do zamierzonego, czyli spadek mocy
No tak wlasnie myslalem, wiec racja lezy po mojej stronie :D DZIEKI!!
Kumpel uważa, że jak się ma kompa to warto go od razu wrzucić,
zapytaj kolegi co to ma dac ;)
Bogatsze mapy i przejscie na wielupunkt w D15B2.
Misiekemeryt160
29-09-09, 09:50
Bogatsze mapy i przejscie na wielupunkt w D15B2.
heh....za pomoca kompa przechodzi na wielpunkt ten Twój kolega?
Zawsze 'czeka' z tym bledem mozna wylaczyc, a mape paliwa zmienic ;)
tylko jaki wtedy sens zmiany kompa?
Nie no rzecz jasna chce przejsc na wielopunkt miejac ssaka od d16z6. Tylko planuje za jaaaaaaaaakis czas mini me i od razu wrzucilby teraz p28 zamiast kupowac kompa od d15b7 (jako tymczasowki). No, ale stwierdzone przeze mnie i przez Was, ze sie nie da.
tak samo jak kupno tymczasowo kolektora od b7 jest bez sensu.
shantillas
29-09-09, 22:05
Ja mam w tej chwili b2->b7 na bazie gratow z d16z6, tzn kupilem osprzet od b7 i komputer p28 poniewaz juz niedlugo bede wrzucal d16z6, ktore jest w trakcie remontu. Co prawda wywala checka od vteca ale autko sunie do przodu. Silnik dostawal za duza dawke paliwa, jednak teraz zostal przerobiony i ma okrojona mape d16z6. szybciej wkreca sie na obroty i czuc wieksza moc, silnik nie buczy z powodu nadmiaru paliwa. jednak jezdzic sie da i jak ktos nie chce pakowac dwa razy kasy w kompa moze sobie odrazu sprawic p28.
Mam pytanie. Jak wygląda sprawa wsadzenie kompa P28 do mojego D15Z1. czy wszystko będzie grało i buczało czy trzeba wiązki przerabiać i co tak dokładnie zmiana kompa może przynieść. Kiedyś czytałem o takim zabiegu, I przy okazji sondę na 4-ro żyłową. Tylko moment załączania VTEC-a się przesunie, czy odcinka i co jeszcze? Dzięki Wam z góry hondziarze
Panie odpusc kompa i zaloz go dopiero jak wszystko bedzie zrobione.
Panie odpusc kompa i zaloz go dopiero jak wszystko bedzie zrobione.
?
rosiniak99
07-10-09, 08:04
koledze chyba chodziło żebyś zbierał graty i wsadził wszystko naraz...