PDA

Zobacz pełną wersję : Bad Look !!! jak to zrobic ? ? ?

p4nicz
19-05-06, 23:54
Witam !

Mam przednią maske do pomalowania... wiec od razu przyszło mi na myśl "BAD LOOK"
Jesli mam malowac maske to moge zrobić cos w tym kierunku...

Czy wie ktoś coś na temat robienia tego efektu ? ? ? Czy są jakieś gotowe dokłądki ? czy moze są na to jakieś patenty ? ? ? i czy da rady wykonać to samemu ? ? ? czy po porstu trzeba jakoś przyczepić czy tez dospawać i ladnie zaszpachlować te elementy maski ???

ppm702
19-05-06, 23:56
trzeba jakoś przyczepić czy tez dospawać i ladnie zaszpachlować te elementy maski ?
na dodatek styl, który odchodzi tak jak lexy :/

p4nicz
20-05-06, 00:06
ze niby co ? bad look to kibel ? lipa ? czy co ? ... ja tylko pytam o wykonanie

ppm702
20-05-06, 00:11
więc CI mówię, że jak chcesz dobrze i trwale to trzeba sprawać... I do tego wymyślić sposób na ominięcie awaryjnej blokady maski

jajacek
20-05-06, 00:42
bad look to kibel ? lipa ? czy co ?
sam sobie odpowiedziałeś...

paniczu, nie rań Twojej Hondy- to nie WV polo :roll:

Lord_ZED
20-05-06, 02:53
Ja poeirm tak jak zrobisz Bad Look to będzie Bad Look'ing :D.
Wg mnie to lipa. Tylko światła świecą gorzej. A jak ktoś upi takie auto wo potem szuka maski na wymiane na seryjną.
Więc jak chesz być bad ricerem to może poszukaj już maski z bad lukiem i się wymień ??

LOY
20-05-06, 04:05
duzo pieprzenia zero konkretów :roll: Facet chce wiedziec jak ..a nie bajeczke moralizujaco-dydaktyczną .
Kolego-prosta sprawa.Jeśli masz gotowa koncepcję to robisz sobie szablony brewek czy dokładki ,czy co tam sobie umysliłes . Wycinasz z blachy -jeszce piękniej z blachy kwasówki-spinasz z rantem maski zciskami -żeby się nie przesunęło i spawasz migomatem.
Chłodzac blache kładziesz z pauzami równy długi spaw.Obszlifowujesz go ,cynujesz miejsce spawania i wypełniasz nierównosci cyną . Potem podkład -polecam epoksydowy-potem szpachla -ręcznie albo natryskowo-w zalezności jak bardzo musisz wyciagać kształt.Baza i bezbarwny -jeśli masz matalik i juz .Gotowe ciesz sie honda z tak grożnym spojżeniem ze małe dzieci na przejściu ze strachu srają w spodnie a dresiarze uciekaja z krzykiem. Jesli się znasz na blacharce -wykonanie tego drobiazgu według powyzszego opisu nie powinno ci nastreczac żadnego problemu, jesli jednak czegos ,lub wszystkiego- nie rozumiesz nie pytaj dalej ..daj sobie spokój ,albo pozwól żeby "jak zrobic " było problemem fachowca.

jajacek
20-05-06, 07:47
duzo pieprzenia zero konkretów :roll: Facet chce wiedziec jak ..a nie bajeczke moralizujaco-dydaktyczną .
Kolego-prosta sprawa.Jeśli masz gotowa koncepcję to robisz sobie szablony brewek czy dokładki ,czy co tam sobie umysliłes . Wycinasz z blachy -jeszce piękniej z blachy kwasówki-spinasz z rantem maski zciskami -żeby się nie przesunęło i spawasz migomatem.
Chłodzac blache kładziesz z pauzami równy długi spaw.Obszlifowujesz go ,cynujesz miejsce spawania i wypełniasz nierównosci cyną . Potem podkład -polecam epoksydowy-potem szpachla -ręcznie albo natryskowo-w zalezności jak bardzo musisz wyciagać kształt.Baza i bezbarwny -jeśli masz matalik i juz .Gotowe ciesz sie honda z tak grożnym spojżeniem ze małe dzieci na przejściu ze strachu srają w spodnie a dresiarze uciekaja z krzykiem. Jesli się znasz na blacharce -wykonanie tego drobiazgu według powyzszego opisu nie powinno ci nastreczac żadnego problemu, jesli jednak czegos ,lub wszystkiego- nie rozumiesz nie pytaj dalej ..daj sobie spokój ,albo pozwól żeby "jak zrobic " było problemem fachowca.
piękny post.

eot.

Tomo
20-05-06, 09:08
IMO
Bedluk do hondy to okazania totalnego braku szacunku dla marki i wykazanie sie niedorozwinietym zmyslem estetyki. :evil:

p4nicz
20-05-06, 11:27
LOY odpowiedz naprawde wyczerpujaca... i co najwazniejsze bez wyszukanej docinki na koncu(jak to wiekszosc przywykla robic)... a do reszty: to ze chcialem sie dowiedziec cos na temat robienia bad look'a to nie znaczy ze musze go zakladac... prafda ? teraz wiem, i po drugim namyśle pozostane przy STOCK look :grin:

Tomo
20-05-06, 12:10
nie doszukuj sie z naszej strony docinek tylko checi przedstawienia wlasnego punktu widzenia :)