PDA

Zobacz pełną wersję : Przyciemnianie szyb

p4nicz
19-05-06, 22:41
Witam !
właśnie za#$%^&em se focha i planuje przyciemnić 3 tylnie szyby w moim 93 HB
Mam pytanko co do rodzaju folii i sposobu nakladania...
otuz moj kolega w korsie robil taki zabieg i powiedzial mi ze te jakies tranie folie (podobno chińskie) słabo sie kleją i ogolnie ciezko idze z nimi praca... wogle to jaki jest sposób na tylnią szybe (bo boczne jakoś idzie ogarnąć).... on w tej korsie pociol folie na 3 pasy zeby jakos spasować folie z szybą zeby nei bylo nierówności i bąblów... moja tylnia szyba w HB jest jeszcz ebardziej "wygięta" wiec zastanawi mnie to jak to zrobic... robil juz ktoś to sam ? trudno ? czy użyć opalarki czy czego ? aha i ile bede potrzebował tych płatów 50x300 ? ? ? (bo w takich arkuszach jest ta folia) ... wogole to mam tą na oku:

http://www.allegro.pl/item103459547_super_folia_do_przyciemniania_od_ss_ atest_nozyk_.html

pasi ta folyjka ?

edit:
dobra... tak wogole to juz troche wiem na temat nakladania itp... 2 tylnie boczne ogarne [mam nadiazeje] ... a nie wiecie czasem gdzie w Zielonej Góre okleją mi tylnią szybke w jednym kawałku tą lepszą (termokurczliwą) folią za 60zł ... ?

ppm702
19-05-06, 23:07
nie wiecie czasem gdzie w Zielonej Góre okleją mi tylnią szybke w jednym kawałku tą lepszą (termokurczliwą) folią za 60zł ... ?
niestety nie

n w tej korsie pociol folie na 3 pasy zeby jakos spasować folie z szybą zeby nei bylo nierówności i bąblów

te jakies tranie folie
tak właśnie z nimi trzeba :( Polecam Ci dobrą folię na wszystkie szyby

tieesto
19-05-06, 23:21
ja 3-4 razy u siebie oklejałem a mam taką honde jak Ty, przednie nie ma problemu, natomiast tylne boczne to juz nie lada problem tą tanią folią, tylną da sie zrobić na dwa pasy, zrób łączenie dwoma zewnętrznymi krańcami foli wtedy bedzie równo, co do bocznych to wyjmij boczki, nałuz folie na zewnątrz, ddobrze wytnij, nie rób wiecej zakladu jak 3mm, szpachelke owin jakąś mięką szmatą to wtedy nie porysujesz foli noi zabawa znią!
Opalarką duzo lepiej nie zrobisz a mozesz spieprzyć bo jak za mocno ja przygrzejesz to sie stopi! Ta tania folia nie jest termokurczliwa i jest strasznie cienka, raz mi sie tak przytrafiło ze uzyłem płynu jakiegos który zmył mi farbe z foli!!! ta folia jest baaardzo cienka i twarda! no ale za te pieniądze to czego wymagać.Możesz udac sie do 3M ale tam wyniesie Cie baaardzo drogo ta folia, bardziej bedzie sie opłacało oddac jakiejs firmie co sie tym zajmują
Co do ilości to kup 2 rolki a i tak Ci pewnie zabraknie no chyba ze za pierwszym razem Ci sie uda!??

_Qba_
20-05-06, 00:01
daruj sobie oklejanie szyb ta "tania" folia. folia jest beznadziejna, strasznie cienka, rysuje sie, i blaknie po paru slonecznych tygodniach.
Jak chcesz juz sam robic kup porzadna folie np: sun-gard, armorlite, classis itp. sa o wiele grubsze, skladaja sie z kilku warstw, nie rysuja sie i tak mozna jeszcze dlugo wymieniac.
Najlepiej jak sie dogadasz z ludkami z firmy przyciemniajacej szybki zeby ci sprzedali sama folie, albo kup na allegro. tez czesto sa.

Niclaus
20-05-06, 01:18
http://www.czarneszybki.prv.pl/ - tutaj koleś opisuje podstawy przyciemniania.
Enjoy

woodie
22-05-06, 00:12
Polecam znalezc dobry zaklad. Wyjdzie moze drozej, ale na pewno beda dobre folie i porzadne wykonanie. Tak okaze sie ze 2 lub 3 razy bedziesz kleil zanim wyjdzie jak trzeba i Stracisz nerwy a oszczednosc nie bedzie rewelacyjna. U siebie montowalem tylne boczne i tyl, na przednie boczne antywlamaniowe i na przednia pas przyciemniajacy u gory. Za calosc dalem okolo 200PLN. Kilka godzin pracy, 0 problemow.

_Qba_
22-05-06, 22:10

srednio to temu gosciowi wychodzi :/ jeszcze ta beznadziejna folia

bartek_SW
22-05-06, 23:01
Witam. Może odbiegne troche, ale szukam jakiegoś sprawdzonego zakładu w okolicach Katowic. Możecie coś polecić ?

Niclaus
23-05-06, 01:41

srednio to temu gosciowi wychodzi :/ jeszcze ta beznadziejna folia

Dlatego zaznaczyłem, że "koleś opisuje podstawy". :P