Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zmieniarka

wojtek19xx
27-09-09, 14:05
Mam zmieniarke w hondzie PIONEER CDX-P1210, i jest z nią problem ponieważ nie chce czytać płyt nawet oryginalnych, wyskakuje na ekranie radia error1 czy cos takiego co zrobić? Czy jest to do wyrzucenia czy może można jakoś naprawić i ile to będzie kosztować?

skolopendra
27-09-09, 17:33
Czy jest to do wyrzucenia czy może można jakoś naprawić i ile to będzie kosztować?

wszystko da się naprawić, pewnie laser już pada

wojtek19xx
27-09-09, 17:58
nie wiesz ile moze kosztowac taka naprawa i gdzie?

arekgr
27-09-09, 20:31
A dopiero ją kupiłeś, czy działała wcześniej?

wojtek19xx
27-09-09, 21:53
jak kupiłem samochód to już nie czytało podejrzewam ze seryjnie montowana była bo na nówkę nie wygląda

skolopendra
27-09-09, 22:08
oddaj do serwisu rtv i niech wycenią wymianę prawdopodobnie lasera

arekgr
28-09-09, 15:22
A płytki wkładasz "sreberkiem" w dół czy do góry? Bo mój znajomy nie wiedział jak trzeba i dawał "sreberkiem" do dołu, a trzeba było do góry :D

Kosciech
28-09-09, 23:23
po pierwsze trzeba spróbować przeczyścić laser. Oddaj zmieniarke do zakładu naprawiajającego radia samochodowe itp. Może się również okazać, że to nie wina lasera tylko czegoś innego. Jednak jeśli sie okaże że laser do wymiany to naprawa najprawdopodobniej będzie nieopłacalna bo koszty nowego lasera + robocizny przekroczą wartość sprzętu.

Son - Goku
28-09-09, 23:39
po pierwsze trzeba spróbować przeczyścić laser. Oddaj zmieniarke do zakładu naprawiajającego radia samochodowe itp. Może się również okazać, że to nie wina lasera tylko czegoś innego. Jednak jeśli sie okaże że laser do wymiany to naprawa najprawdopodobniej będzie nieopłacalna bo koszty nowego lasera + robocizny przekroczą wartość sprzętu.

Dokładnie jak kolega pisze.

Nie opłacalne to jest.