Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wieś czy nie wieś? Prosze o opinie

thompson17
27-09-09, 13:12
Witam wszystkich.
Mam takie pytanko, a raczej swego rodzaju sonde, mianowicie:
założone mam u siebie w jajku indiglo na zegary, nawiem i ogólnie to tak wygląda:
http://img21.imageshack.us/img21/6751/abcd0019dd.jpg
i tutaj moje pytanie, myśle nad założeniem nad pedały kierowcy takiego niebieksiego neonika na flux`ach:
http://img186.imageshack.us/img186/7527/abcd0018e.jpg

i czy to nie będzie festyn/wieś??
jeśli nie to od razu mam zapytanie: gdzie najlepiej podłączyć?jak podciągnąć przewodzik?
prosze o opinie

sane
27-09-09, 13:17
czy to nie będzie festyn/wieś??
wieś tańczy i śpiewa

jeśli nie to od razu mam zapytanie: gdzie najlepiej podłączyć?jak podciągnąć przewodzik?

nie podłączaj nigdzie, bo będzie festyn...

to jest moja subiektywna opinia, z którą nie każdy musi się zgadzać... sam też kiedyś miałem w głowie jakieś neony, diody, indigla itd., ale to było z 5 lat temu ;)

kamsmol
27-09-09, 13:19
Kolego wydaje mi sie ze to zalezy od gustu ale ogolnie tego typu swiatełka, neonki itp kojarza sie z festynem... Jak czytam posty na tym forum to wiekszosc jest przeciwna tego typu "bajerom" a koncowa decyzja nalezy do ciebie bo autkiem ty bedziesz jezdził;)

Pozdrawiam
Kamil

thompson17
27-09-09, 13:27
dzięki koledzy, utwierdziliście mnie w przekonaniu że to nie będzie "fajne" :)
i napewno tego nie zrobie, a indiglo- sporo kasy ale odświerza licznik i panel nawiewu które w civach Vgen bynajmniej dla mnie sa tragiczne:) dlatego zmieniłem i moim zdaniem dobrze to wygląda:)

pozdro i dzięki jeszcze raz za opinie, napewno tego nie zrobie;)

Infi
28-09-09, 13:09
jesli juz zakladac takie podswietlanie to podlaczone pod czujke od drzwi zeby zapalalo sie przy otwieraniu drzwi tylko lub pod lampe w podsufitce bo jak ma swiecic caly czas to faktycznie bedzie lipa.

djibiza
28-09-09, 15:19
Podłączyć się pod krańcówki i kupić białe fluxy :)

Andrew98
29-09-09, 23:28
Indiglo jest ok ale ten neon to już troche wioska

Son - Goku
30-09-09, 10:15
albo podłączyć się do radia.

Też mam w domu neonki ale nie zakładam je,bo choinki nie chce robić.

Noooo chyba że na wigilie ^^

djibiza
30-09-09, 11:21
Białe podświetlenie podnóży to świetna sprawa, podłączona pod krańcówki a do tego jeszcze przez ściemniacz, że nie gaśnie od razu tylko powoli przygasa. Bardzo ładnie to wygląda, można powiedzieć, że jak z fabryki :) ale tylko i wyłącznie biały kolor, żadnych blue, red itp :D

Son - Goku
30-09-09, 14:35
Białe podświetlenie podnóży to świetna sprawa, podłączona pod krańcówki a do tego jeszcze przez ściemniacz, że nie gaśnie od razu tylko powoli przygasa. Bardzo ładnie to wygląda, można powiedzieć, że jak z fabryki ale tylko i wyłącznie biały kolor, żadnych blue, red itp

Hmmm. Rozważe ten temat na mojej Hani ^^

thompson17
30-09-09, 15:41
no w sumie djibiza napisałeś ciekawą rzecz, spytalem sie o ten niebieski bo taki mi zalegał na półce:D ale rzeczywiście biały może dość ciekawie wyglądać i nie powinno byc wiochy przy białych fluxach.

djibiza
30-09-09, 20:12
Biały i nie ma ch**a we wsi :D na dniach też będę tak robił i jeszcze ściemniacz do lampki w podsufitce. Fajne są te ściemniacze bo można regulować czas wygasania ( od kilku sekund aż do minuty )

thompson17
30-09-09, 21:01
a po ile chodzą takie ściemniacze? a gdzie to bedziesz podłączał? bo ciągnąć do żarówki od podsufitki to troche nie teges...

Son - Goku
30-09-09, 23:38
a po ile chodzą takie ściemniacze? a gdzie to bedziesz podłączał? bo ciągnąć do żarówki od podsufitki to troche nie teges...

http://moto.allegro.pl/item749375203_sciemniacz_oswietlenia_kabiny_z_regu lacja_wys_3zl.html

Podłączyć go można na lampkę wnętrza, jest na tyle ''mała'' że powinna wejść.
Są i też mniejsze(bez potencjometrów) lecz już nie możesz wybrać czas zgaszenia ich.

thompson17
01-10-09, 15:51
no tak ale mi chodzi gdzie można podłączyć to białe podświetlenie nóg żeby gasło razem z podświetleniem wnętrza auta

Son - Goku
01-10-09, 20:44
możesz złapać ten przewód który schodzi na dół i tam podpiąć się do niego

kopatshu
03-10-09, 01:28
Hai! Idiglo zegary to trochę fuj są!! Nie róbmy panowie pseudowygladu zegarów 8 gen wsadzając to badziewie do 5 gen. Jak dla mnie stanowczo nie! Pozdrawiam.:)

djibiza
03-10-09, 13:28
Wiadomo, gusta i guściki, aczkolwiek indiglo mnie OSOBIŚCIE się podoba tylko to trochę duży wydatek (komplet tarcz na zegary + nawiew + inwerter = 260zł) :/ ale kupię indiglo i do tego alu ramki ;]
Do autora tematu: pochwal się efektem jak już zrobisz podświetlenie...

Kamillor
03-10-09, 13:34
Wieś:eek:

thompson17
03-10-09, 14:28
co wieś? indiglo?
wieś to mów na kolesi którzy w kalibrach zakładają diody w liczniki i taśme izolacyjną żeby ich nie raziły (a znam takiego majstra), a czy indiglo tow ieś to nie wiem, mi sie podoba osobiście, bardzo odswierza wnętrze.
a jeśli Ty takowego nie masz w swojej H bo Ci sie nie podoba to nie pisz "wieś" tylko że TOBIE SIE NIE PODOBA- wszystko na ten temat Kamillor...

bo każdy ma inny gust

djibiza
03-10-09, 17:19
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/39d9144d6049797a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/422bd9640d0c6944.html

Indiglo u mojego sąsiada. Realne fotki. wg mnie baja :)

thompson17
03-10-09, 19:49
no mam takie same, tylko że w panelu nawiewu też:)
moim zdaniem nie ma wsi, ale oczywiście komuś może sie nie podobać