Zobacz pełną wersję : Check nie gaśnie!
biohazard88
26-09-09, 15:00
robiłem minime z d15b2 na b7...po odpaleniu auta check nadal się świeci:/...w czym rzecz??? Podczas robienia samodiagnostyki pokazuje że wszystko jest OK lecz po wyjęciu zworki (drucika) check zapala się i nie gaśnie...Przerabiał to ktos kiedyś??????
Przekładałeś wiązkę? Nie było jakiś niepewności co do kabelków?
biohazard88
26-09-09, 22:03
hmm...wszytko niby było ok jeżeli chodzi o kable...nie miałem tylko plusa do stacyjki a tak poza tym to wszytko ok
skoro check się świeci to muszą być jakieś błedy, zrób samodiagnostykę jeszcze raz i sprawdź
biohazard88
26-09-09, 22:50
błąd numer 6...''czujnik temperatury i jego obwód''....check sie swieci niezależnie od tego czy zapłon jest przekręcony czy też jest zapalony silnik :|...wkładam zworkę i pokazuje błąd numer 6....po jej wyjeciu check nadal się swieci
Wiązkę całą przekładałeś ? U mnie po przekładce wywalało błąd 7 ( czujnik położenia przepustnicy ) z tym że check zapalał się po chwili od odpalenia wyciągneliśmy kompa posprawdzaliśmy obwód podpięliśmy jeszcze raz i było ok ( przekładałem wiązkę silnikową i część kabinowej ) a check cały czas mi się świecił kiedyś jak przełączyłem się miedzy mapami a nie zrobiłem resetu :eek: po przekręceniu kluczyka pompa podała paliwo a check nie zgasł ;) jak jesteś pewny że z wiązką wszystko ok to może spróbuj na innym ECU jeśli masz taką możliwość .
Ja mimo to uważam, że to problem z wiązką... Tak twierdzę, bo też zdarzyła mi się pomyłka z kabelkami i miałem identyczny objaw, tj. bez zworki, po przekręceniu stacyjki check nie gasł, tylko u mnie jeszcze wywalał błędy. Ale po poprawieniu "pomyłki" było już dobrze...
witam nie chce zakładać nowego tematu i zaśmiecać mam taki problem.
Silnik d15b2 po przekręceniu zapłonu świeci się check i tak do pięciu sekund i on gaśnie a przy tym słychać takie delikatne "pyk" (słychać je jak jest cicho w samochodzie). Nie wiem czy tak powinno być ...
a to pyknięcie to przekaźnik pompy paliwa.
witam nie chce zakładać nowego tematu i zaśmiecać mam taki problem.
Silnik d15b2 po przekręceniu zapłonu świeci się check i tak do pięciu sekund i on gaśnie a przy tym słychać takie delikatne "pyk" (słychać je jak jest cicho w samochodzie). Nie wiem czy tak powinno być ...
Dla jasności - check się świeci, aż pompa paliwa pod pompuje paliwo, te pyk to przekaźnik tej pompy znajdujący się przy lewej nodze kierowcy ;)
witam,mam tez problem z czekiem bo zdemontowaniu stacyjki poniewaz zgubilem kluczyk,wczesniej odpalilem kilka razy z srubokretu a teraz czek sie swieci i auto niechce zapalic,pomuzcie