Zobacz pełną wersję : problem z wycieraczkam
Witam mam problem z wycieraczkami po prostu kiepsko wycierają zostawiają cienką warstwę wody na szybie. wycieraczkę zmieniłem szybę przejechałem płynem do szyb na myjnię automatyczną nie jeżdżę więc nie wiem co to może być. zauważyłem ze wycieraczka tak jakby podskakiwały na szybie
moze to wina spręzynek:)
sprawdzić musisz
to znaczy niby ze czo sprężynki sa napięte
Son - Goku
28-09-09, 17:11
też mam taki problem.
Lecz u mnie po prostu nie sciera dobrze gdy płynem na szybe daje. (musze go zużyć i wymienić na jakieś jabłuszko:D,bo tamto jakoś nie miło pachnie)
ja mam problem nawet z wycerowaniem deszczu
może mam pokrytą jakimś smarem szybę czy co znacie jakieś sposoby ??
U mnie ramiona wycieraczek chodziły dosyć luźno i miały luz na śrubach więc je delikatnie dokręciłem w obawie żeby nie zgubić wycieraczki. Po tym dokręceniu słabiej zbierają wodę. Wycieraczka po stronie kierowcy gdy wraca, to rozchlapuje wodę po szybie.
Czy ktoś się orientuje o co w tym chodzi i jak mocno mają być przykręcone ramiona wycieraczek?
ja mam problem nawet z wycerowaniem deszczu
może mama pokrytą jakimś smarem szybę czy co znacie jakieś sposoby ??
może masz tłustą szybę? nakładałeś może wosk na karoserię? może myłeś auto szamponem z woskiem i dałeś za dużo szamponu? spróbuj przemyć szybę denaturatem