Zobacz pełną wersję : Jaka chłodnica do 1.4 Vtec Turbo?
Cześć, od kilku miesięcy jeżdże Civiciem 1.4 Vtec. Od jakiegoś tygodnia mam zamontowane turbo, wszystko działa rewelacyjnie, samochód miażdży na światłach konkurencję, ale niestety po paru minutach ostrego katowania w chłodnicy wrze. Myslałem nad założeniem chłodnicy od VTi, ale tu trzeba zmieniać też węże i nie wiem co jeszcze. Od concerto DOHC jest za duża, musiałbym wyciąć dziurę na turbinę :) Także zwracam się do specjalistów o poradę, czy pasuje "sztuka za sztukę" coś bardziej wydajnego?
1.4 VTEC? Modziłeś coś z głowicą czy to seria? Bo jeśli seria to nie 1.4 tylko 1.5. Napisz jeszcze jaki VTEC. SOHC czy DOHC? Jak się domyślam SOHC...
Grubsza chłodnica z 1.6 VTI będzie tu jak znalazł.
Ps. Naljepiej jeśli podasz oznaczenie silnika. D15xx lub coś w tym stylu...
D14A3 Vtec w V genie:) kupowałem od Ciebie skrzynie S9B, oglądałeś ten samochód, nawet pod maską, a teraz pytasz skąd taki silnik... :)
:eek:
wrzuć foto komory
ps. chłodnica z VTI (nowa!) będzie OK
Foto wrzuce jak dokończe, narazie brakuje bandaża termo i zabrakło kolanek do prawidłowego wyprowadzenia stożka także jeszcze chwile musisz zaczekać:) Teraz mogę wrzucić fotkę "od dołu" :)
http://img44.imageshack.us/img44/5329/p150909195501.th.jpg (http://img44.imageshack.us/i/p150909195501.jpg/)
chlodnica z vti bedzie jak znalazl a i cenowo wychodzi rozsadnie
chociaz tak naprawde duzo grubsze projekty jezdza na chinolach ebayowych i tez jest dlugi czas ok ;)
Ok, tylko powiedz mi jeszcze co dokładnie muszę kupić - chłodnica, oba węże i co jeszcze?
D14A3 Vtec w V genie:) kupowałem od Ciebie skrzynie S9B, oglądałeś ten samochód, nawet pod maską, a teraz pytasz skąd taki silnik... :)
A rzeczywiście! Pamiętam jak patrzyłem z pół godziny na TO... to co wyglądało jak głowa smoka na ptasich nóżkach :D:D:D VTEC już Ci działa? Jak się skrzynia sprawuje?
Ps. Kupiłeś ode mnie skrzynię S4C z przełożeniami S9B.
kuba_guzik110
24-09-09, 14:22
Ja proponuje kupic za okolo 100$ kupic chłodnice z ebaya z chudym wentylatorem, wtedy na prawde bedziesz mial optymalna temperaturke:) ile to ma km ??
wykresik by sie zdał i ciekaw jestem ile takie D14 wytrzyma Vtec + turbo...
stormraider
24-09-09, 16:48
1.4 VTEC :eek:
Dzisiaj przy okazji zakupów i Ralfa odłożył mi prima sort od VTi :) Niestety z powodu wyzerowania stanu konta odbiór dopiero we wtorek... Jak tylko złoże do końca oczywiście wrzuce wykres.
a może byś opisał autko w dziale "Nasze Hondy"
1.4 vtec - d14a3..., a co to za wynalazek?
jakies d14 + minime + turbo?
Widać, że można :) ale czy to jeździ... ciekawi mnie wykres z hamowni.
głowica od d16 vtec?
Jeśli jest z D15B to tylko lepiej :)
Widać, że można :) ale czy to jeździ... ciekawi mnie wykres z hamowni.
Jeśli jest z D15B to tylko lepiej :)
Nie, panowie oglądałem furkę. Głowica jest B16A2 :eek:
Nie, panowie oglądałem furkę. Głowica jest B16A2 :eek:
Jajca se robisz, głowica z B16 na bloku D14? Japoniec by na to nie wpadł, a Polak owszem:D Tylko ciekawy jestem czy to prawda, przydały by się jakieś foty tego "customa":p
Ktoś miał zrobioną wydumkę blok D i głowica B, nawet nie było tak tragicznie z tego co mówił kierownik tej hybrydy, ale nie chciał pokazać jak to jeździ :D największa atrakcja zlotu gdzieś na pomorzu... ktoś z forum pisał o tym, trzeba tylko poszukać :P
jak to mozliwe? dol D <> gora B
z tego co szukalem to to to niemozliwe
wisnia8686
26-09-09, 12:12
ktos juz takie cos kiedys w solce miał bankowo
cuda na kiju
ma ktos na to jakis namiar? bo nie moge nic na forum o tym znalezc (poza informacja, ze to nie do wykonania :P )
a ja widziałem takie cudo juz :) Była to czarna solka na blok D16Z6 wsadzono glowice B16 na 1/4 mialo chyba 16 z czymś....
sorry za zasmiecanie tematu, ale jesli ktos wie cos wiecej na temat takich mutantow do niech da znac :)
bylo na forum i najprawdopodobniej to silnik po przebiciu numerow.
CHwila, chwila, co to za legendy Taz opowiadasz :D Mam czapkę D16Z6 na bloku D14A3.
CHwila, chwila, co to za legendy Taz opowiadasz :D Mam czapkę D16Z6 na bloku D14A3.
ale sie pieknie droczysz... a tutaj istna burza sie szykuje:)
Byłeś z tym może na hamowni?? Ile to ma "koniów"? I czy wiązkę przerabiałeś czy masz OBDI??
chlopie zaloz osobny temat i opisz projekt bo sie chlopaki posraja z ciekawosci :p
chlopie zaloz osobny temat i opisz projekt bo sie chlopaki posraja z ciekawosci posram sie z ciekawoscie jak mozna zalozyc head z b16 na blok d14/d15/d16 ;)
a glowica d16z6 na bloku d14 to nie jest nic nowego ;)
posram sie z ciekawoscie jak mozna zalozyc head z b16 na blok d14/d15/d16
a glowica d16z6 na bloku d14 to nie jest nic nowego
wiesz, glownie chodzi o fotki i cyferki, bo takie pytania przewazaja ;)
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?p=776060#post776060 tu na szybko zrobiony troche bliższy opis samochodu
Aj. to sorki za zamieszanie, musiałem coś pokręcić...