PDA

Zobacz pełną wersję : Wiazka silnikowa i kabinowa z UK - przerobka

Chaoz
22-09-09, 16:08
Jaka jest konkretnie roznica miedzy wiazkami silnikowa i kabinowa z wersji EU i UK ?
Wiadomo ze dlugosc przewodow - ale konkretnie od ktorych wtyczek?
Potrzebuje wiedziec konkretnie ktore trzeba przedluzyc/skrocic zeby pasowalo.
Powiedzmy ze jako pacjenta mamy d16z6 w EG

Dzieki z gory za wszelka pomoc

Tompro
22-09-09, 19:33
A może jeszcze ktoś ma rysunek rozrysować co i jak przerobić. Nie żartuj sobie tylko wiązke wkładasz do auta i patrzysz co i jak trzeba przerobić. Też mi wielka filozofia z tymi zmianami długości przewodów w wiązkach.

A jak chcesz mieć prosto to pożycz gdzieś wiązke z EU i zastosuj jako wzorzec.

Chaoz
23-09-09, 10:43
Dziekuje za rzeczowa pomoc :rolleyes:

Tompro
23-09-09, 11:04
Nie bardzo rozumiem Twoje podejście do tematu w stylu daj, podaj, zrób za mnie. Nie ma schematów z długościami wiązek to skąd ma Ci to ktoś podać. Sam teraz przerabiam całą wiązke silnikową z Prelude JDM do swojego auta i łącze z oryginalną i jakoś nie mam potrzeby szukać czegoś takiego jak długości o ile zmieniać, bo to zależy jak poprowadze przewody i ile będzie potrzeba tyle przedłuże/skróce.

Chaoz
23-09-09, 11:16
Ziom ale chyba wlasnie nie zrozumiales :)
Gdybym mial mozliwosc porownania to bym nie zawracal nikomu glowy.
Nie pytam o ile i kto mi to zrobi, tylko ktore kable.
Po prostu chce wiedziec czy jest sens. Tymbardziej ze nie moge sobie pozwolic na unieruchomienie auta na dluzej niz jedno popoludnie i wieczor.

W zwiazku z tym ze wiecej jest dostepnych i po normalniejszych cenach wiazek Uk chcialme wiedziec czy nie bedzie wiekszego problemu jej przerobic samemu. Czy jest to oplacalne w stosunku pieniadz/czas poswiecony na przerobke.

Jesli nie jestes w stanie odpowiedziec na moje pytanie - nie odpowiadaj.
Jesli jestes w stanie skierowac mnie gdzies gdzie bedzie konkretna odpowiedz - prosze pomoz.
Dziekuje :)