Zobacz pełną wersję : Odcięcie zapłonu guzikiem (zabezpieczenie) jest wykonalne?
Chcę kupić samochód, skoro piszę na tym forum to wiadomo jaki ;)
Teraz mam starą Micrę `91. Zamontowałem sobie tam odcięcie zapłonu przez schowany przełącznik. Chyba najlepsze zabezpieczenie antywłamaniowe do starego typu samochodu.
I tu nasuwa się moje pytanie - czy w civicu `96 - `97, dałoby się zamontować coś takiego?
Wiadomo, że w takiej Mikrze nie ma prawie wcale elektryki, wystarczy kilka przewodów aby uruchomić silnik... W nowszym typie samochodu, więcej elektryki itp itd. więc nie wiem czy to jest wykonalne (nie jestem mechanikiem ani elektrykiem).
Boję się złodziei... I tu kolejne moje pytanie, jakie jest zainteresowanie złodziei Hondami Civic 6 gen?
skolopendra
21-09-09, 18:44
jakie jest zainteresowanie złodziei Hondami Civic 6 gen?
żadne
, dałoby się zamontować coś takiego?
bez problemu
Zrobic pewnie ze idzie sam mam taki home made u siebie tylko czy to jest dobre zabezpieczenie ? Wiadomo zawsze o 3 sekundy wiecej czasu dla zlodzieja :) ale ja w czasie jazdy mialem juz problemy ze auto zaczelo glupiec. Okazalo sie ze przelacznik sie rozwalil i zwarcie sie zrobilo . Ale mam je nadal ofc :)
Bo ja wiem czy takie trzy sekundy, jak ukryje się coś takiego np. w siedzeniu lub pod tapicerką drzwi? Taki malusieński guziczek ;) U kumpla w golfie bardzo długo szukałem gdzie to cholerstwo schował, a nigdy nie zauważyłem że przed odpaleniem wozu włączał radio przy okazji naciskając na "zaślepkę". No nigdy bym się chyba nie domyślił że zamontował to pod zaślepką :D
No chyba że maskę zamierzają otwierać i w elektryce grzebać, to już co innego ;P
Niezmiernie cieszy mnie post skolopendra - że nie kradną tych wozów ;) U dziewczyny spuścili paliwo z 19 letniego samochodu stojącego na podwórku i radio zabrali, nikt się nawet nie skapnął... Ktoś ma może jeszcze jakieś wiadomości nt. złodziejstwa wśród tych wozów?
mi ostatnio zwineli lusterko lewe zewnetrzne :) i tak jego czesc zostala u mnie wiec nie wiem po co :)
streetracer
22-09-09, 06:58
A ja mysle ze to duzo tez zalezy od tego gdzie mieszkasz. Czy w bloku czy w domu prywatnym i garazujesz auto. Jak maja ukrasc o i tak ukradna, czy malucha czy honde. Tez mam takie zabezpieczenie w postaci przełącznika i nie tylko. U mnie nie wystarczy wcisnac sam przycisk, trzeba sie troche nakombinowac i dopiero odpalic. Nikomu sie jeszcze nie udało odpalic. A co do awaryjnosci to wszystko działa ok.
niestety nie ma reguły jakie auto i ile ma lat jak będą potrzebne części albo paliwo to i tak je ukradną. MI włamali sie do 16 letniej cytryny koledze w biały dzień zwinęli z parkingu pod Castorama 15 letnia audi. Puki co mi narazie tylko albo az porysowali maskę ale i tak mam alarm i odcięcie.
zgadzam sie ze nie ma reguły stare czy nowe...ale jakies dodatkowe odciecie pompy,zplonu czy tam czego kolwiek przydaje sie....jakiegos amatora zlodzieja taka przeszkoda moze poprostu szybko zniechecic....a jak pojawi sie prawdziwy zawodowiec to pewnie jak bedzie chcial to i tak ukradnie :mad:
Bo ja wiem czy takie trzy sekundy, jak ukryje się coś takiego np. w siedzeniu lub pod tapicerką drzwi?
Masz złe podejście do tematu. Zlodziej nie bedzie raczej tracil czasu na szukanie wylacznika, chyba ze go znajdzie szybko w jednym zm iejsc w ktore sie je zwykle montuje. Raczej bedzie szukal w elektryce, bo jest duzo mniej mniejsc w ktore zwykle sie cos takiego wpina. Wiec bedzie szukal, gdzie toto wpiales...
O widzisz, o tym już nie pomyślałem. Macie może jakieś ciekawe pomysły na domowej roboty zabezpieczenia przeciwkradzieżowe?
O widzisz, o tym już nie pomyślałem. Macie może jakieś ciekawe pomysły na domowej roboty zabezpieczenia przeciwkradzieżowe?
czym mniej osób wie o takim zabezpieczeniu, tym skuteczniejsze. poza tym nigdy nie wiadomo kto potem czyta forum...
czym mniej osób wie o takim zabezpieczeniu, tym skuteczniejsze. poza tym nigdy nie wiadomo kto potem czyta forum...
Dokladnie tak jak napisal kolega wyzej. Pomysl sobie nad miejscem do zamontowania tego przycisku i zachowaj to dla siebie. Najlepiej zeby nikt poza Toba nie wiedzial o tym ze w ogole taki przycisk istnieje w Twoim aucie.
A napewno na tym forum jest garstka ludzi ktora wlasnie zajmuje sie wlamywaniem i krojeniem aut, wiec jeszcze raz, takie rzeczy zachowaj dla siebie.
odciecie pompy paliwa,na pstryka,kabel bezposrednio od pompy,oczywiscie dobrze ukryty,mozna nawet poscic gdzies pod samochodem...mialem to kiedys w crx,odpalasz woz chodzi 5sekund i dupa ,potem juz nie odpali....malo roboty i mysle w miare dobra sprawa..
Najskuteczniejsza jest własna fantazja :) Wymyśl coś nietypowego i nikomu nie mów. Chętnie bym Ci zdradził mój patent, ale naprawdę, nie mogę.
Chętnie poznałbym Twój patent na pw :P :)
Też mam kilka głupich ale działających patentów... Też wolę nie publikować.