PDA

Zobacz pełną wersję : Woda w dmuchawie Civic 5d MA8 95r

robm1
16-05-06, 19:55
Witam!Piszę o tym drugi raz.Przy ulewnych deszczach woda dostaje mi sie do dmuchawy i wylewa na dywanik pasażera.Czy ktos miał podobny problem?Jak temu zaradzic?
I jak by komus padła dmuchawa, nie działała na któryms biegu to pytajcie Mnie.Sam ja naprawiłem. robm1@poczta.onet.pl

galaka76
16-05-06, 20:23
czesc tez tak mialem przym mocnym deszczu - mechaniory rozebrali plastik na podszybiu i wstawili tam jakis dodatkowy kawalek plastiku zeby sie nie przelewalo jak mocno pada i owszem pomoglo a zrobili to kolesie z serwisu Hondy zreszta i tez narzekali ze w swoich tak mieli pozdro W

robm1
16-05-06, 21:35
Dzieki za informacje.potwierdzam ta teorie bo juz raz sie z nia spotkalem tyo musi byc "to" ach ci angole... Ale... podszybie mozna rozebrac samemu robil to ktos?

reXio
17-05-06, 10:32
ja to pisze juz po raz n-ty chyba...

Da sie, pol godziny roboty. Odkrecasz wycieraczki, Odpinasz zapinki widoczne od ogry, podnosisz maske, wyciagasz reszte zapinek. Sciagasz oslone i widzisz wlot do dmuchawy. Wystarczy odgiac blache w strone szyby, jak chcesz to obklej jeszcze czyms ale to nie ma moim zdaniem sensu. Najwazniejsze by odgiac ta blache.

kamil_szewczyk
18-05-06, 18:35
wyczyść sobie kanały pod szybą do spływu wody tak przy okazji.

adaki
19-05-06, 18:19
Ja miałem to samo. Dogiąłem tą blache, wymieniłem te uszczelki przy osłonie (na małe komórkowe od okien) i przykryłem wlot siatką. Lubią tam wpadać różne śmieci i brzęczeć we wiatraku. Na razie spokój z przeciekami.

robm1
19-05-06, 20:36
Adaki czy sam rozabrales podszybie?

tomborek
19-05-06, 21:42
he he, alescie trafili z tematem.. :D u mnie dzisiaj tez zaczelo kapac... :evil:
najgorsze ze po tej samej stronie co dmuchawa jest komp... troszku byloby kulawo gdyby woda kapala rowniez na niego..

adaki
20-05-06, 07:22
Trochę gimnastyki jest z tymi spinkami. Ściągnij sobie schemat i dasz radę sam (z pomocnikiem). http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/pdf/20-99.pdf