Zobacz pełną wersję : b18c6, b16b jak zdobyć?
Wielki Szu
20-09-09, 19:04
Witam.
Pytanie pewnie banalne, ale interesuję mnie jaka jest szansa kupna zdrowego b18c6 lub b16b?
Ile PLN to kosztuje?
Gdzie szukać?
POZDRO.
[H] Dylu [H]
20-09-09, 20:08
C6 przewijają się na forach w cenach ~10k pln za swap, natomiast B16B to już mocny egzotyk i nie widziałem jeszcze takiego swapa na handel...ale na pewno znalazł by się ktoś, kto pod konkretne zamówienie ogarnął by import ze Stanów lub Japonii, ale cena na pewno będzie mocno nieopłacalna w stosunku do tego, co można by za tą kasę zbudować.
B16B byl dawno temu sprzedawamy przez macka albo 1 albo nawet 2 razy jak pamietam
Kup sobie cale EK9 z UK. Jakies 3.5-4kŁ za slabszy egzemplarz. A to co zostanie niepotrzebne to na handelek:cool:
widziałęm ze jedne B18C6 na forum jest teraz na handel ;0
A ja rozważam kupno EK9, ale bez silnika.
A ja rozważam kupno EK9, ale bez silnika.
Kupmy z silnikiem... ja wezmę motor!!! :D
Jest na handel :p w b16b bym sie nie pakował. To zawsze 1.6 tylko.
[H] Dylu [H]
22-09-09, 16:58
Kupmy z silnikiem... ja wezmę motor!!! :D
chciałbyś, co ? :D
Co do cen B16B to widziałem jakiś czas temu za 5500$, jak widzisz spora cena jak za 185 KM...
I na dodatek zupelnie bezsensowna - doplacanie $$$ za kult i nic wiecej. Bo B16B nie jest w niczym lepsze od B18C6...
I na dodatek zupelnie bezsensowna - doplacanie $$$ za kult i nic wiecej. Bo B16B nie jest w niczym lepsze od B18C6...
Bym nawet rzucił stwierdzenie, że jest gorsze, bo pojemności się jednak nie oszuka.
kwestia potrzeb... moze masz ograniczenie klasowe pojemnosci, gdy szykujesz auto na jakies zawody?
Nie no, wtedy wiadomo...chociaz przy takich chorych cenach to do zawodow sie chyba bardziej oplaca B16A troche porobic.
jesli budzet by byl gumowy a klasa by miala limit pojemnosci do 1599cm to wolalbym b16b i zakrecic 'troche' wyzej ;)
jesli budzet by byl gumowy a klasa by miala limit pojemnosci do 1599cm to wolalbym b16b i zakrecic 'troche' wyzej ;)
...Bo i tak w serii kreci się "trochę" wyżej :D Ale wydaje mi się że koledze nie chodzi o ograniczenia klasowe. Tak więc B18C6 jest ze wszechmiar lepszym rozwiązaniem. Tańsze i mocniejsze.
Heheh, no z budzetem gumowym to mozna wszystko. Malo kto jednak taki ma:D
Budżet to się z czasem zawsze rozrasta :D Jak już coś kupisz/zrobisz to wpadają do głowy nowe pomysły ;)
na forum są na sprzedaż 2szt B16 od del sola SiR
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=55372&highlight=wola%B3bym+ca%B3o%B6ci
Wielki Szu
24-09-09, 08:31
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=55372&highlight=wola%B3bym+ca%B3o%B6ci
Widziałem.
Na dzień dzisiejszy jestem w trakcie kończenie aktualnych przeróbek.
" b18c6, b16b jak?"to raczej pytanie CO DALEJ,CO LEPSZE,ZA JAKIŚ CZAS?
Jeżeli chodzi o budżet to różnie bywa, ale "uczciwością i pracą ludzie się bogacą :D"
W zawodach nie startuję więc nie mam ciśnienia na konkretny silnik.
[H] Dylu [H]
24-09-09, 09:00
B16A i B16B trochę się różnią :)
Widziałem.
Na dzień dzisiejszy jestem w trakcie kończenie aktualnych przeróbek.
" b18c6, b16b jak?"to raczej pytanie CO DALEJ,CO LEPSZE,ZA JAKIŚ CZAS?
Jeżeli chodzi o budżet to różnie bywa, ale "uczciwością i pracą ludzie się bogacą :D"
W zawodach nie startuję więc nie mam ciśnienia na konkretny silnik.
W takim wypadku tylko B18C6 - po prostu dostajesz sporo wiecej za swoje pieniadze. A potem mozesz tez sporo wiecej z tym zrobic.
Dylu [H];772696]B16A i B16B trochę się różnią
Troszkę nie doczytałem że chodzi o B16B :):)