mazur
18-09-09, 01:12
Witam, tak jak w temacie przymierzam się do swapa z mojej padliny d16z6 na d15z6, jak wiadomo d15 jest na obd2, chciałbym się dowiedzieć jak to rozwiązać zeby wszystko grało. Czy muszę kupować przejściówkę z obd1 na 2 czy może da się przerobić moją wiązkę? Jak to zrobić? Czy potrzebuje całej wiązki od d15z6? Czy jest ktoś w stanie mi wytłumaczyć jak to zrobić krok po kroku. Szukałem już na tym forum informacji, na innych znalazlem schematy ale to z obd0 na 1 wiec chyba mi się nie przyda, na honda techu był podobny temat poruszany ale przydatne linki niestety już nie działają. Od strony technicznej swap wydaje mi się banalnie prosty, ale potrzebuje kogoś kto mi wytłumaczy jak zrobić "elektrykę".
p.s. żeby nie bylo niepotrzebnych pytan - robie takiego swapa bo na najblizszy czas potrzebuje w miare ekonomicznego samochodu, a w miedzy czasie chce od podstaw wyremontować moje d16, lub odkladac kase na cos innego, i przynajmniej auto by nie stało w garazu :) Jeśli temat umieściłem w złym dziale to przepraszam i prosze o przeniesienie do odpowiedniego
pozdrawiam
p.s. żeby nie bylo niepotrzebnych pytan - robie takiego swapa bo na najblizszy czas potrzebuje w miare ekonomicznego samochodu, a w miedzy czasie chce od podstaw wyremontować moje d16, lub odkladac kase na cos innego, i przynajmniej auto by nie stało w garazu :) Jeśli temat umieściłem w złym dziale to przepraszam i prosze o przeniesienie do odpowiedniego
pozdrawiam