Zobacz pełną wersję : obroty civic 95
witam. mam taki problem, jak odpale auto to silnik ma okolo 1500 obrotow pozniej spada do 900 a jak sie nagrzeje to podczas wcisniecia sprzegla obroty spadaja do 0. nawet jak stoi samochod na luzie to obroty spadaja, czasami podczas hamownia i wcisniecia sprzegla samochod potrafi zgasnac, na benzynie obroty spadaja do zera a na gazie potrafia falowac od 900 do 0. macie jakis pomysl??
domyslam sie, ze to d13b2. sprawdz/przeczysc silniczek krokowy oraz szczelnosc przewodow idacych do gaznika.
odkręcałem krokowy i go wyczyściłem i nic nie dało.
Mi też na ciepłym silniku po wciśnięciu sprzęgła spadają obroty do zera i za chwilę wracają do normalnego stanu. Na szczęście nie gaśnie. Czyszczenie krokowego itp. nie pomogło.
Byłem w kilku warsztatach i nikt nie umie sobie z tym poradzić, więc się do tego po prostu przyzwyczaiłem...
Niestety cos z podcisnieniami .....
Gdzieś leci lewe powietrze tudzież map-sensor niedomaga (sam czujnik lub podciśnienie do niego dochodzące). Sprawdź wężyk nr. 21.
Też miałem takie coś że jak dojeżdżałem do skrzyżowania i wrzucałem na luz to gasł :/ pojechałem do majstra od gaźników i wyjał go, przeczyścił dokładnie, przedmuchał wężyki i zamontował wszystko po czym ustawił obroty i kazał się przejechać...przejechałem się wróciłem na końcowa regulację i do tej pory jest ok :) a robiłem to z 4 miesiące temu :) koszt takiego zabiegu wyniósł mnie 50 zł + dojazd :)
ja tez bylem u specjalisty to krzyknął mi 250zl za regulacje tego i powiedział ze to wina gaźnika. trochę sporo ale jak nic sam nie poradzę to będę musiał do niego jechać. bo tragicznie sie jeździ, przy parkowaniu gaśnie albo przy skrecie. a malo kto sie zajmuje gaznikami.
Też miałem takie coś że jak dojeżdżałem do skrzyżowania i wrzucałem na luz to gasł :/ pojechałem do majstra od gaźników i wyjał go, przeczyścił dokładnie, przedmuchał wężyki i zamontował wszystko po czym ustawił obroty i kazał się przejechać...przejechałem się wróciłem na końcowa regulację i do tej pory jest ok :) a robiłem to z 4 miesiące temu :) koszt takiego zabiegu wyniósł mnie 50 zł + dojazd :)
a gdzie to robiles??
W Łodzi na ulicy Rumuńskiej 4. Mogę podać Ci numer tel do tego człowieka. Konkretny i zna się na rzeczy.Kumplowi skakały obroty i wogóle miał za wysokie...podregulował parę rzeczy i pogrzebał bez czyszczenia gaźnika i wziął 30 złotych...naprawdę moge go polecić...