Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gleba 60/40 w EG - opinie

Blend
14-05-06, 22:09
Mam pytanie do użytkowników zawiasu z takim obniżeniem - jak sie z tym jeździ. Czy nie zawadza się ciągle o coś itd, bo civ w porównaniu do innych samochodów już w serii jest dość niski.

wieshaq
14-05-06, 22:22
tyle co ja wiem to zawias w takiej kombinacji wyglada mega grubaśno ale przy tym jeszcze bardziej obniza przod auta co objawia sie obcieraniem zderzaka na podjezdzie na wprost pod 6cm kraweznik :P o zjezdzaniu to szkoda gadac. trzeba sie nakombinowac

jak kto lubi

Matey
14-05-06, 22:47
Zapodalbym takie obnizenie... Ja mam jakies sprezyny ale one se chyba tylko utwardzajace... Bo auto nie stoi nizej...

Bono
14-05-06, 23:05
ja mam 60/60 - jest spoko, hacze przednim zderzakiem na podjazdach, następnie hacze o studzienki końcówką drążka zmiany biegów(ale z 4 osobami na pokładzie), także hacze na najazdach takich szynowych na kanał(ale tylko progami), a także obcieram na wysokich koleinach podwoziem, miejsca obok progów:)
Do spręzyn polecam zamontować twardsze amorki, bo na serii jest za miękko i na wybojach i dziurach autko podskakuje, obcierając oponami o nadkola wewnętrzne. Także na ostrych zakrętach przy szybkiej jeździe mam obcierki. Ale ogólnie polecam taki zawias...dobrze sie trzyma drogi, no i ten lans:)

zed
14-05-06, 23:21
Ja mam -40 cala zawieche Nippon i do tego 16'' z profilem 40 i dla mnie jest dobrze. Na ogranicznikach nie przywadzam niczym nawet z kilkoma osobami ale do wujka na kanal mialem problem wjechac i zjechac.Na dolach musze uwazac bo latwo przodem cos skosic. Moim zdaniem to jest taki kompromis bo juz nizsz zawiecha to by byl problem zeby gdziekolwiek dojechac bez zachaczania przodem, progami albo tlumikiem.Ja swojego na zadne inne nie wymieniam bo bedzie stala jak na szczudlach i prowadzenie tez nie bedzie takie jak teraz.Obnizaj przynajmniej troche nie pozalujesz :twisted:

Blend
15-05-06, 14:04
Klamka zapadła! Będzie 40/40. Dziękuję wszystkim za pomoc!

rAku*
16-05-06, 13:01
Ja mialem tak http://forum.japanese-riders.pl/files/raku_115.jpg
a teraz ma troszke wyzej bo cieko sie jezdzilo, za mna juz dwa razy urwany przedni zderzak, olsona pod zderzakiem i wszystko co moziwe poobcierane lacznie z micha :)
Jakie mam obnizenie nie wiem alby mysle ze pewnie cos kolo -70 z przodu a z tylu -50.
Nizej na nasze drogi nie polecam.