Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D16Y8 uszczelka misy olejowej - jaka?

the-one
17-09-09, 11:09
Czesc. Mam maly wyciek oleju spod uszczelki misy olejwej w silniku D16Y8 i przy okazji wymiany oleju zalozylbym nowa uszczelke. Dzwonilem do sklepu i sprzedawca powiedzial ze do tego silnika ma dwa rodzaje uszczelki, jedna ktora wklada sie w rowek na obrzezach misy a druga plaska przylegajaca, teraz pytanie, ktora uszczelka jest prawidlowa, a moze dwie na raz sie zaklada?

PozdRR

albin3
17-09-09, 16:45
Czesc. Mam maly wyciek oleju spod uszczelki misy olejwej w silniku D16Y8 i przy okazji wymiany oleju zalozylbym nowa uszczelke. Dzwonilem do sklepu i sprzedawca powiedzial ze do tego silnika ma dwa rodzaje uszczelki, jedna ktora wklada sie w rowek na obrzezach misy a druga plaska przylegajaca, teraz pytanie, ktora uszczelka jest prawidlowa, a moze dwie na raz sie zaklada?

PozdRR
I sprzedawca może mieć rację.Patrzyłem w EPC i wygląda na to,że są dwa rodzaje uszczelek bo są dwa modele misek.Chyba ,że się mylę.Ja robię tak.Jeśli nie jestem pewny przy zakupie części to dzwonię do serwisu Hondy,podaję VIN ,pytam o część i zawsze pomogli.

the-one
18-09-09, 13:05
Tez bym zadzwonil do Hondy ale nr VIN mam podany pod Civica z silnikiem D15B2 a aktualnie mam D16Y8 z CRX del sol wiec numer VIN im nie pomoze niestety. Najwyzej kupie dwie uszczelki a ktora sie nie przyda to sprzedam.

albin3
22-09-09, 17:06
Zobacz http://japancars.ru/cat/honda/ Znajdziesz na bank.