Zobacz pełną wersję : wymiana silnika d15b2 na d15z7
co nie bedzie pasowac po takiej wymianie?? np skrzynia czy kmputer?? silnik jest z amerykanskiej wersji hani i byl wczesniej w automacie
a co to za model z7??chyba b7! silnik cały pasuje, tylko wiązki elektryczne i komputer zmienić, a kompuer musi być od manuala.
a hest cos takiego uwiez mi nie klamie znalazlem go w garazu u sąsiada. jest to 1,5 v-tec 125 KM :twisted: produkowany od 96r
sajmon1100
15-05-06, 19:16
a hest cos takiego uwiez mi nie klamie znalazlem go w garazu u sąsiada. jest to 1,5 v-tec 125 KM :twisted: produkowany od 96r
no to napewno nie jest d15b7 -tylko raczej d16y8 skoro od 96 -
a co z tym komputerem co mam w tej chwili
[ Dodano: Wto 16 Maj, 2006 ]
a ja dalej twierdze ze sie nie pomylilem http://honda.org.ua/honda/engines.php mozecie tam se zobaczyc ze jest taki model
komp do wymiany.ten d15b2 nie podejdzie
W jakiej budzie byl ten silnik? Coupe, 3D?
pytanie powinno brzemiec: na jaki rynek.
silnik był w coupe 3d i był na amerykanski rynek
Na Ameryke z D15 z tego co wiem byly tylko B7, B8, Z1.
Moze zrob foto tego silnika, albo jego oznaczenia...
ok zrobie ale jutro i będą z komórki takze sorry za jakosc
przegladalem ksiazke do dobslugi hondy i nie mam tam takiego silnika d15z7.... no chyba ze nie zamieszczono wszytkich a jest ich tam sporo
ja tez szukałem i znalazlem tylko to co jest pod linkiem wyżej nie mam pojęcia skod on go ma!!!
[ Dodano: Pią 19 Maj, 2006 ]
znalazlem jeszcze cos takiego na innej rosyjskiej stronie Honda civic 1999 EK3 D15Z7 VTi
więc z tego wniosek ze takie silniki chyba istnieją ale jak go wsadzic i czy nie bedzie wiekszych problemów z serwisem???
a moze to jest d15z8 :roll: ?
produkowany byl w latach '97-'01 tyle ze on ma 114 PS
to jest najblizszy jaki znalazlem :)
a moze tam siedzi V12 z Mercedesa ?
zadzwonic do jakiegos ASO, niech szukaja w swoich komputerach, moze cos znajda, albo Ruscy mieli swoje wydania civiców ;)
zadzwonic do jakiegos ASO, niech szukaja w swoich komputerach, moze cos znajda, albo Ruscy mieli swoje wydania civiców
no i tak sie stalo :D
dzwonilem do hondy w wa-wie i sie pytalem 8)
bylo cos takiego jak d15z7 :shock: bylo to robione w hiszpanii w latach '96-'99.
to nie jest Vtec tylko Vte, a znaczy to ze to jest ekonomiczny motorek. 8)
na desce rozdzielczej powinna sie znajdowac zielona lampka od ekonomicznego jazdy.
tyle ode mnie :P
jak tak to dzieki i konczymy ten temat :lol:
zadzwonic do jakiegos ASO, niech szukaja w swoich komputerach, moze cos znajda, albo Ruscy mieli swoje wydania civiców
no i tak sie stalo :D
dzwonilem do hondy w wa-wie i sie pytalem 8)
bylo cos takiego jak d15z7 :shock: bylo to robione w hiszpanii w latach '96-'99.
to nie jest Vtec tylko Vte, a znaczy to ze to jest ekonomiczny motorek. 8)
na desce rozdzielczej powinna sie znajdowac zielona lampka od ekonomicznego jazdy.
tyle ode mnie :P
To czym to sie rozni od D15Z6?
To czym to sie rozni od D15Z6?
To znaczy że to jest przymulony Vtec(ekonomiczny Vtec)