PDA

Zobacz pełną wersję : gdzie zamontowac drugi zestaw glosnikow (PB-BK6 Black)

djinfi
13-05-06, 23:31
2 dni temu zainstalowalem w przednich drzwiach glosniki Powerbass PB-BK6 Black i tak mi sie spodobaly ze chcialbym kupic jeszcze jeden zestawik takich glosniczkow ale nie mam pomyslu gdzie je zainstalowac? Z tego co juz sie naczytalem to montowanie w półce to zły pomysl tak wiec prosze was o jakies sugestie. autko to civic 3d 5gen.
[/i]

MARIOpl
13-05-06, 23:42
Nie jestem specem od car audio ale sam juz sobie odp na to pytanie ja nie widze innych miejsc na druga pare niz tylna pulka ale to jak juz wiesz nie zbyt trafiony pomysl kup lepiej wzmaka i skrzynie" z basem

maly faq

http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/PolskiCarAudioFAQ01beta.pdf

djinfi
14-05-06, 23:45
skrzynie to tez chce do bagaznika ale chcialbym jeszcze jeden zestwac glosniczkow dolozyc, kumpel ktory ma civica ma wmontowanie w kanape tylna ale 3 stowki dal tapicerowi za odpowiednie przygotowanie kanapy do montazu glosnikow a dla mnie to przesada.

nitro20
15-05-06, 00:04
Jak przesadzisz z liczbą głośników to też dupa będzie, rozumiem że teraz masz tylko w przednich drzwiach to jak najbardziej można wrzucić jeszcze dwa na tył, ja miałem kiedyś w tylnej półce i grały dobrze ale były raczej słabiutkie, jest pytanie czy jak zamontujesz mocniejsze to nie będą wprowadzać półki w drgania i nie chciany rezonans, ale zawsze można ją jakoś wzmocnic od spodu, ja bym spróbował i najwyżej udoskonalał jak coś nie do końca wyjdzie :wink: .

MartinS
15-05-06, 07:51
zawsze mozesz w dzrzwiach zrobic panele i zamontowac dwa komplety....
lub zostawić w tyle dokupic głosnik centralny, dvd i kino gotowe :)

emg
15-05-06, 08:39
załóż do drugiego samochodu też na przód :)

ppm702
15-05-06, 10:47
ewentualnie jeszcze ze 2 komplety i zabudowa jak w demówce Alpine :D

E2rd
15-05-06, 18:16
Na zlocie w Kielcach gość miał w 5 genie w tylnych boczkach (tych co są pod tylnymi bocznymi szybami) zamontowane i boczki całe obszyte.

djinfi
15-05-06, 23:08
dzieki za info:) a ja sobie dzis obmyslilem ze bede staral sie zrobic dodatkowe zagłówki na tylnia kanape ale ktore bede spelniac miejsce montazu glosnikow, i tak max jezdza w civicu 2 osoby w moim przypadku wiec moge zrobic sobie cos takiego. tylko kwestia techicna mi pozostaje ale nie wydaje mi sie to trudne jedynie chromowane rurki bedzie chyba trudno zdobyc (jako rurki mocujace wkladane w otwory zagłówków)

ppm702
16-05-06, 10:51
bede staral sie zrobic dodatkowe zagłówki na tylnia kanape ale ktore bede spelniac miejsce montazu glosnikow
:shock: :shock: :shock: a jak stworzysz komorę rezonansową dla głosników :?:

MartinS
16-05-06, 13:19
stworzyc mozna tylko będzie ona troche za mała coś mi sie wydaje....

djinfi
16-05-06, 15:03
no wlasnie stwarzajac cos w rodzaju takich mini skrzyn na glosniki ktore beda miec wyglad zagłówków,