Zobacz pełn± wersję : Najlepsza skrzynia do B16A2
Witam , mam pytanie z jakich elementow i od jakich skrzyn powinna skladac sie najlepsza skrzynia biegow do B16A2 ? Kolegow , ktorzy sie zajmuja produkcja takich skrzyn prosze o kontakt z cena na PW.
Pozdrawiam.
Odezwij się do użytkownika Rem36, robiłem u niego hybrydę, możesz poczytać w moim temacie. Najlepsza skrzynia... S80 jak dla mnie ale kosztuje kupę kasy. Najekonomiczniej wychodzi zrobienie hybrydy: Skorupa S9B (z LSD), FD od ITR, przełożenia 1-4 z Y21 lub S4C, 5 bieg z EK4 (Y21, S4C) lub z LS-a (długi).
A więc ja się tez podepnę pod temat - a jaki całkowity koszt zrobienia takiej Hybrydy wychodzi,oczywi¶cie jeżeli możesz zdradzić :) PiZ
A więc ja się tez podepnę pod temat - a jaki całkowity koszt zrobienia takiej Hybrydy wychodzi,oczywi¶cie jeżeli możesz zdradzić :) PiZ
U mnie wyszło:
- 1300 PLN za skrzynię S9B
- 500 PLN za robotę skrzyni (zależy też co się dokładnie robi to nie jest stały koszt)
- ok. 150 PLN za MTF do skrzyni (olej)
- Skrzynię S4C z przełożeniami S9B sprzedałem za 400 PLN więc ten koszt można sobie odj±ć.
Razem wyszło więc 1550 PLN.