Zobacz pełną wersję : czy można wyłączyc ssanie ??? I jak to zrobić
Chce to wymontowac albo poprostu odłączyc bo nie jest mi potrzebne Honde uzywam wyłącznie latem czy ktos mi pomoze
Co....?... :D :grin: :lol:
Najłatwiej bedzie, jak zdemontujesz komputer i cały układ wtryskowy, zalożysz gaźnik i wajchę od ssania np. z malucha..... :twisted:
AM
Ja sie podłaczą bo nie ma sensu zakładać nowego mam taki problem u mnie za każdym razem odpala na ssaniu oczywiście mówimy o lecie czyli teraz nawet jak dłuższy czas jeżdze i postawie go to po chwili odpalam i już mi na ssaniu chodzi i czasami zdaża sie że lekko mi obroty falują ale silniczek krokowy juz czyściłem dwa razy i reset też robiłem no i nie wiem co to moze być.Oczywiście spalanie mam większe bo za każdym razem na ssaniu jade co byście mogli na to poradzić.
Podobny problem mam ze swoim D15Z8 i nie wiem co to moze byc :/
Chce to wymontowac albo poprostu odłączyc bo nie jest mi potrzebne Honde uzywam wyłącznie latem czy ktos mi pomoze
proponuję przed odpalenie silnika rozpalić po silnikiem ognisko i go ogrzać może wtedy ci się nie włączy ssanie.
a poza tym głupszego tematu to tutaj jeszcze nie widziałem
mistrzunio dlaczego przeszkadza ci urzadzenie rozruchowe czyt.ssanie???? za duzo ci pali czy co? hehe NIE MA TO JAK POWAZNY PROBLEM..
dołaczam sie do pytania , dlaczego po kilku godzinach auto odpala na ssaniu , nie wydaje mi sie to jak ktoś wcześniej napisał "głupszego tematu nie widziałem" ale to pewnie dla tego ze nie ma pojęcia dlaczego tak jest , ale pomińmy to, zastanawiam sie nad czujnikiem temp. czujnik wraz ze wzrostem temp.silnika zmienia rezystancje wszystkie chip tjuningi na allego za pomocą rezystora to nic innego jak zmiana rezystancji przy czujniku temp.czyli oszukuje sie kompa podajając mu teoretycznie wyższą temp, silnika co za tym idzie zmienia dawke paliwa + o2l, sam mam ten problem ale nie zagłębiałem sie w to pomimo tego ze zastanawia mnie to dlaczego tak jest.Nie eksperymentowałem z dokładaniem rezystora może ktoś sie z tym bawił ?!
Odłącz sondę lambda to samochód przez całyczas będzie pracował jak na ssaniu. Jeżeli temperatura przy sondzie na kolektorze nie osiągnie powyżej 300 st C sonda nie odcztuje składu mieszanki i nie reguluje jej.
fakt faktem ze ssanko w hondzie to porazka ale nie uwazam zeby to byl az taki wlk problem.bardziej wkurza mnie trzeszczaca tylna półka-którą niedlugo wywale :)