PDA

Zobacz pełną wersję : wyłącznik termiczny

kobe2005
12-05-06, 19:47
Mac civica 5d '96r 5d 1.4i 16v tyle wiem, nie wiem jakie jest fachowe oznaczenie silnika ale mam pytanie. Potrzebuje wiedziec ile kosztuje wyłącznik termiczny do tego modelu... Najlepiej by bylo jakbym sie dowiedzial jak jest numer katalogowy/ Moj mechanik w katalogu nie posiadal wogole tego auta, tak wiec w ostatecznosci wykrece czujnik i sie dowiem. Tyle ze w tedy plyn chlodniczy poleci... i bede musial za niego dwa razy placic bo autko jest mi potrzebne na chodzie...

pytanie 2 to przy jakiej temp. płynu powinien sie wlaczac wentylator. Pytam bo niektórzy twierdzą, że w ich haniach nawet w lecie się nie włącza i że jest to normalne. Z koleji w książkach piszą co innego...

Jeszcze jedno pytanie to jak moge sie dowiedzieć jaki mam silnik, chodzi mi o oznaczenie bo jest ich od groma

Rikoo
12-05-06, 19:48
jak 5d to nie ten dzial i przenosz do odpowiedniego

vtecmatti
12-05-06, 20:29
silnik to pewnie D14A2, czyli taki jak moj.

wiatrak wlacza sie!

ciezko go uslyszec jak chodzi. umnie wlacza sie tylko na kilka sekund i zaraz sie wylacza, a dzieje sie to przy tym jak wstazowka jest ciut powyrzej srodka podzialki (temp. dokladnej niewiem). ogolnie bardzo ladnie trzyma temperature i zarazem w lecie jak i w zimie.

siemaR
13-05-06, 01:49
ad.1 - nr - 37760-P00-003 - bezcenny ;) , płynu to poleci może szklanka, i można go złapac..
ad.2 - 91-95 stopni
jeszcze jedno pytanie: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=174716 i milion innych podobnych tematów

AndMal100
13-05-06, 10:17
powyrzej

.....powyżej..... :roll:

AM

reXio
13-05-06, 18:12
no wlasnie... :570: :D

I w ogole dziwne ze wskazowka Ci sie rusza - mi jak stanie pod polowa tak stoi czy jest na dworze + 40 czy - 40 8)

kobe2005
22-05-06, 15:56
jeśli kogoś to interesuje to ja zapłaciłem za ten wyłącznik termiczny czy jak kto woli włącznik wentylatora chłodnicy ok 30 zł.
Po wymianie czujnika, przy mocno rozgrzanym silniku wiatrak włącza się ale na kilkanaście sekund potem gaśnie. W chłodne dni nic się nie zmieniło... Mając na uwagę lato i wysokie temperatury, szczególnie jeśli utkniemy w korku warto chyba zobaczyć czy sprawny... pozdrawiam

vtecmatti
24-05-06, 13:27
powyrzej

.....powyżej..... :roll:

AM

:oops: :D