Zobacz pełną wersję : Dokręcenie uszczelki pod głowicą
Witam
jak w temacie, nie wie ktoś z jaką siła (w N) dokrecić uszczelke pod głowicą?,
Mialem niedawno robiony remoncik a po 1000 warto jest ją dociagnąc, żeby przy osterzejszej jeżdzie jej nie wydmuchało.
Dzieki za odpoiedzi
Wszystko jest w manualu! Trudno samemu poszukac?
67Nm......
A po co dociągać głowicę po 1000km? Dokręca się ją w dwóch etapach podczas montowania i tyle (w D15B2 chyba 30Nm i 65Nm).
sajmon1100
12-05-06, 19:33
A po co dociągać głowicę po 1000km? Dokręca się ją w dwóch etapach podczas montowania i tyle (w D15B2 chyba 30Nm i 65Nm).
powinno sie zawsze dociagnac-dlatego ze jak silnik złapie temperatury i sie wszystko ułoży po tych 1000 km to głowica zawsze dostaje luza (tak było u mnie-dokrecalem na 7 kg a po 1000 km było 5kg i znów dociagłem na 7kg)
ps.jesli masz uszczelke metalową to sie jej nie dociaga bo ona sie nie odkaształca tak jak papierowe
ps.jesli masz uszczelke metalową to sie jej nie dociaga bo ona sie nie odkaształca tak jak papierowe
No ja metalową miałem na myśli (przynajmniej u mnie w nic się nie dociąga).
A i manual nic o dokręcaniu nie wspomina...
A w D15B nie jest metalowa? Jeśli nie, to pewnie jest, jak piszesz :)
dokladnie, papierowe siadaja dlatego warto dociagnąć, byle nie za mocno bo mozna przeciąć.
Dzieki za odpowiedzi.
Furious mozesz mi przesłac manuala na maila?
manual ma jakies 80MB zmieści Ci się? :D
poszukaj na forumie, bo linki byly podawane nie raz...
dokladnie, papierowe siadaja dlatego warto dociagnąć, byle nie za mocno bo mozna przeciąć.
Dzieki za odpowiedzi.
Furious mozesz mi przesłac manuala na maila?
link do mauali... http://hondatech.info/downloads/Auto/Manuals/