Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : centralny przestał działac!

jerry
12-09-09, 19:27
Witam nie znalazlem postu wiec pisze:
Moj centralny zamek przestał działac stało sie to dzis jak wiechalem na myjnie woda naleciała mi do takiej kremowej puszki plastikowej w dzwiach kierowcy (mialem zdienty boczek dlatego tak sie stalo!) centralny glupiał a teraz juz padł! Co to jest za kremowa puszka wymienilem ja od kumpla ale i tak nie działa co mogło sie spalic?? Centralny jest orginalny na podczerwień pilot orginalny i do tego chyba jakas centralka z pilotem ktora wlaczala alarm i zamykala dzwi! Teraz tylko alarm dziala ! Centralny nawet z kluczyka nie działa co jest ???

Tompro
12-09-09, 19:36
Bezpieczniki sprawdź. Pewnie zrobiło się zwarcie w centralnym i padł bezpiecznik od niego.

jerry
13-09-09, 19:05
a który to sprawdzałem wszystkie małe !!!

Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w srodku i te pod maska tez i wszystkie sa dobre co sie zepsuło ???? co padło??:(:(:(:(

jerry
15-09-09, 12:56
Takie duze forum i nikt nie ogarnie tego co moglo sie zepsuc!!

ppm702
15-09-09, 13:08
a co Ty myślisz, że ktoś Ci zrobi diagnostykę auta przez internet?

Czy chcesz pogdybać i wróżyć z fusów może? A może chciałbyś wszystkie opcje niesprawnego centralnego mieć opisane i jeszcze dokładnie wyjaśnione jak naprawić?

Wolne żarty.

Albo się na tym znasz i bierzesz w rękę multimetr i szukasz przyczyny albo jedziesz do kogoś kto się zna i przyczynę znajdzie za Ciebie. A sądząc po opisie z Twojego pierwszego posta należałoby zacząć Twoją edukację od podstaw, więc sugeruję wizytę u osoby zaznajomionej z tematem.

jerry
16-09-09, 11:14
a co Ty myślisz, że ktoś Ci zrobi diagnostykę auta przez internet?
Mało wiesz
nie czekam na gotowe tylko na powody jesli nie bezpiecznik nie centralka! jesli jeden silownik sie zepsuł od kierowcy to ten drugi tez nie bedzie dzialac ? moze jeszcze cos jest sterujacego ?

Tompro
16-09-09, 11:22
Nie ma nic innego. Jest centralka, siłowniki, przełączniki, kable i bezpieczniki. Bierzesz schemat oraz miernik w rękę i sprawdzasz czy są odpowiednie napięcia na wejściach/wyjściach sterownika - najlepiej z odpiętymi siłownikami. Nikt Ci nie powie co może być bez pomiarów.

Jak pomierzysz to napisz co wyszło to będzie wiadomo co obecnie działa a co nie.

jerry
17-09-09, 23:23
dzieki tak zrobie

czacha19
01-10-09, 22:26
Chciałbym zapytać, na jakim etapie poszukiwania usterki? Dziś przez przypadek zwarły mi się kable podłączone do sterownika w drzwiach kierowcy i nie dochodzi teraz napięcie ( tak samo jak u Ciebie). Wszystkie bezpieczniki sprawdzone w aucie i pod maską, a napięcia dalej nie ma. Może jakiś przekaźnik. Jutro postaram się to posprawdzać. Centralny nie działa..

Infi
01-10-09, 22:48
a sprawdzales czujke ktora jest w samej wkladce w drzwiach? bo ja mialem ostatnio problemy wlasnei z centralnym przez to ze padla ta czujka w zapadce i lekarstwem bylo wstawienie silownika master i podlaczenie go pod oryginalny sterwonik. (tak aby wyeliminowac czytaj odlaczyc czujke z wkladki)

czacha19
02-10-09, 08:15
Sterownik centralnego w drzwiach i czujka w drzwiach była odłączona w momencie zwarcia. Dlatego nie wiem gdzie szukać. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone i dziś dodatkowo nie świeci lampa od strony pasażera z przodu. Dziś po pracy postaram się to sprawdzić. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły, to proszę o informację.