Zobacz pełną wersję : Zwiększenie ET felgi
...Bartuś...
11-09-09, 14:07
Witam...Czy słyszał ktoś może o zakładzie który był by w stanie zwiększyć ET..Mam dokupienia super felgi w super cenie wszystkie parametry sie zgadzają poza Et które wynosi 30 :( A jak wiadomo do Hondy aby było bezpiecznie potrzeba min.40...
polegałoby to na szlifowaniu laszczyzny styku z piastą. do oceny indywidualnie zaleznie od felgi.
http://forums.bimmerforums.com/forum/archive/index.php/t-493173.html
...Bartuś...
11-09-09, 14:24
Jeżeli coś pomoże dodam że to felgi BBS'a skręcane :) Można to zlecić w jakimś zakładzie ślusarskim czy trzeba szukać osób które to robią?? Zna ktoś może kogoś takiego ??
można próbować, ale nie wiem czy operator tokarki byłby w stanie idealnie chwycić felgę tak aby równiutko zebrać materiał.
ET 30 to jeszcze nie taki dramat, koła w negatyw i jeździsz ;)
...Bartuś...
11-09-09, 15:21
można próbować, ale nie wiem czy operator tokarki byłby w stanie idealnie chwycić felgę tak aby równiutko zebrać materiał.
ET 30 to jeszcze nie taki dramat, koła w negatyw i jeździsz ;)
Wiesz zawsze można poszerzyć nadkola,ale nie o to Mi chodzi :)
na hamulec z angola vti et30 to killer za duzo.
...Bartuś...
11-09-09, 16:23
na hamulec z angola vti et30 to killer za duzo.
Dlatego chce zwiększyć ET chociaż do 35 i ew. podwinął bym ranty choć GzStefan ma felgi ET35 heble a angola VTI i nie obciera mu nic...Drugi fakt to taki że u Mnie z tyłu nic nie ma i nikt jeździć nie będzie także myślę że przy 35 powinno być ok....
na hamulec z angola vti et30 to killer za duzo.aaa jeśli jest zawias z MB to zwracam honor, nie ma co podchodzić
nie no prosze. mialem hamulce z angola vti, widzialem kilka osob z takimi hamulcami i po zalozeniu kola 7" z offsetem mniejszym niz 44, koło wystaje. jak ktos mowi ze ma inaczej ze jest super i nic nie obciera to albo: łże, albo zamiast amortyzatorów z tyłu ma rury i 0 ugięcia.
...Bartuś...
11-09-09, 16:51
Koło 6.5x15' ET35 Zawias koni 1110 opony Toyo T1R 195/50/15...Nie ma śladu obtarć ani na oponie ani na nadkolu.
no, koło 6,5 szerokosci to inna sprawa.
tez jakoś w to nie wierzę, na co dzień widzę ek mojego zioma i ET chyba = 40, felga 7 cali, zawias z mb i nie ma siły, koła prawie że wystają
...Bartuś...
11-09-09, 17:18
Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno 5gen ma głębiej schowane koła...Mam orginalne koła z MB6 VTi i z tyłu są mega schowane do środka,ziom ma te same koła w EJ9 i u niego są dosłownie z 2mm od rantu nadkola
mialem 5g i mialem kolo z MB. pamietaj tez ze koło z MB ma 6" szerokosci i et55
7" kolo z et42 wystawalo...
tez jakoś w to nie wierzę, na co dzień widzę ek mojego zioma i ET chyba = 40, felga 7 cali, zawias z mb i nie ma siły, koła prawie że wystają
si Radziu, mam et40, fela 7 cali, i jest jak mowisz. Musialem delikatnie sklepac nadkole w części gdzie przechodzilo w zderzak.