Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : padł prędkościomierz

sAx
12-05-06, 06:39
Jak w temacie. W zime troche wariował i wskasówka latała po całym cyferblacie - ostatnio zdechł na amen (już ze 2 tygodnie). Gdzie grzebać najpierw?

Furious
12-05-06, 07:41
dwie opcje...
-sprawdzic/wymienic czujnik w skrzyni
-sprawdzic/wymienic zegary

raf1125
12-05-06, 17:44
prawdopodobnie styki na czuniku. ja tak mialem, wystarczylo wyjac wtyczke wyczyscic pare razy wlozyc wyjac i dziala.
od tego zacznij bedzie najtaniej i naj latwiej.
pozdrawiam
ps jak bedziesz jezdzil bez dzialajacego licznika to w koncu czek ci sie zapali i bedziesz mial chyba blad 18 "uszkodzony czujnik predkosci lub jego obwod" ale nr bledu nie jestem pewien.

Bono
13-05-06, 22:30
mi też padł...bo buraki w warsztacie jak ściagali wtyczke to niechcący ułamali środkowy pin. Wie ktoś ile kosztuje nowy czujnik prędkościomierza?

Cairo
14-05-06, 14:09
mi też padł...bo buraki w warsztacie jak ściagali wtyczke to niechcący ułamali środkowy pin. Wie ktoś ile kosztuje nowy czujnik prędkościomierza?

Niech się tym interesują buraki w warsztacie ;)

sladerock
21-06-06, 15:42

A moze wystarczy Ci uzywany? Nowy to chyba duzy wydatek. W serwisie powiedzieli mi ze okolo 1000 zl, ale chyba troche przesadzili.

Ja wymienilem w swoim Civicu na uzywany (50 zl na Allegro). I dziala. Pozdr, Mateusz

Bono
21-06-06, 18:33
a ja już 2 tygodnie temu sprzedałem cifa :P zamykać topic! ps. czujnik kupiłem od kiciarza, zamontowałem i działał:)pzdr.

..::szczur::..
16-07-06, 22:35
odswieze troche temacik, mam podobny problem, jak odpalam to podskakuje do 40km/h a jak ruszam to opada do 30km/h 2 razy zdarzylo mi sie ze sie sam naprawil i wskazywał obecna predkosc jaka jechalem, nie wiecie jaka moze byc tego przyczyna? ewentualnie jak to naprawic?

p.s. mam 6tą generacje

sieku
04-09-06, 23:47
ja mam podobnie, czasami działa normalnie a jak pogorszy sie pogoda to juz nie działa :evil:
czujnik prędkości wyminiłem, zegary sprawdziłem i nic :(