Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : H22a pierwsze modyfikacje :)

...Bartuś...
11-09-09, 00:15
Siema...Mam kilka pytań odnośnie modyfikacji H22a JDM:

Mam zakupione wałki skunk2 stg1 + regulowane koła rozrządu Vision...Moje pytanie brzmi czy do takiego zestawu trzeba zmieniać sprężynki i talerzyki,jeżeli silnik będzie kręcony do seryjnych wartości lub góra 200obr więcej...

Planuje wstawić jeszcze tłoki z Type-S aby zwiększyć kompresje do 11:1...Rozumiem też że przy tej robocie wymieniamy panewki na ACL i śruby głowicy na ARP...Coś jeszcze przydało by się wymienić o czym mogłem zapomnieć??

Co jeszcze warto było zamontować aby poprawić osiagi tego silnika??

W najbliższym czasie na pewno dojdzie skrzynia U2q7 ,lekki zamach,sprzęgło i kolektor dolotowy z ATR'a

sane
11-09-09, 00:28
Siema...Mam kilka pytań odnośnie modyfikacji H22a JDM:

Mam zakupione wałki skunk2 stg1 + regulowane koła rozrządu Vision...Moje pytanie brzmi czy do takiego zestawu trzeba zmieniać sprężynki i talerzyki,jeżeli silnik będzie kręcony do seryjnych wartości lub góra 200obr więcej...

http://www.skunk2.com/installation/305-05-0216.pdf
Prosto i na temat: może zostać seria, ale na pewno nie zaszkodzi wymiana...
Konieczna dopiero przy wałku Stage 2.

Coś jeszcze przydało by się wymienić o czym mogłem zapomnieć??

śruby korbowodów na ARP...

Pati
11-09-09, 06:57
napinacz rozrządu zmien na mechaniczny.

...Bartuś...
11-09-09, 11:11
napinacz rozrządu zmien na mechaniczny.

To już mam kupione Pompa Wody H22 Paski H22 i Napinacze H23

Pati
11-09-09, 11:17
potem wieksze CR, bardziej kwadratowe wałki, itb, potem stroker itd...
sprężynki dobierasz do wałków które montujesz. najlepiej od tego samego producenta, bo kazdy ma inne wymogi co do ugięcia i twardości sprężynek.

...Bartuś...
11-09-09, 12:13
potem wieksze CR, bardziej kwadratowe wałki, itb, potem stroker itd...
sprężynki dobierasz do wałków które montujesz. najlepiej od tego samego producenta, bo kazdy ma inne wymogi co do ugięcia i twardości sprężynek.

No właśnie jakoś nie długo chcę chcę zwiększyć kompresje poprzez tłoki z Type-s'a...Na ITB raczej się nie zdecyduje choć kto wie :) Niby skunk pisze że do stg1 nie potrzeba zmieniać sprężynek i talerzyków,ale może warto wymienić skoro przy dzisiejszym kursie dolara nie jest to duża cena...

Pati
11-09-09, 12:16
zmienisz jak bedziesz wkladal bardziej kwadratowe wałki. nie samym skunkiem sie żyje.