Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : odboje i oslony amortyzatora

czara
10-09-09, 16:42
Z racji wymiany całego zawiasu trzeba chyba tez wymienić odboje i osłony amorków. Pytanie tylko jakie kupić? w sklepach nie ma dedykowanych do mojego modelu a z tego co mówili sprzedawcy to raczej do większości hond sa uniwersalne oglądałem je przymierzałem do amorków i nawet pasują tyle tylko czy ktoś juz to zakładał? uniwersalne części zazwyczaj nie sa najlepszej jakości ale z braku laku... dzwoniłem tez do ASO można to kupić ale cały te zestaw jest rozbity na bodajże 6 elementów: gumowy odbój, osłona, podkładka, jakaś tulejka, jaksi zaczep czy opaska i chyba jeszcze cos juz nie pamiętam. ceny? wiadomo mniej więcej 200 zł na jeden amorek. Wiem ze wielu z was jeździ na przerobionych zawiasach i jak rozwiązaliście problem z tymi elementami?

czara
13-09-09, 12:58
no nie chce mi sie wierzyć ze nikt nie wymieniał tych elementów przy wymianie zawiasu....

crash
13-09-09, 17:33
ja nie :D

webi80
26-11-09, 12:49
Odswierzę troszkę temat.
Niedawno wymieniłem zawiasy na KYB i chciałem tez wymieć poduszki i odboje amorów, okazało się jednak że stare były w bardzo dobrym stanie i nieopłacało się ich wymieniać. Proponuje najpierw sprawdzić czy jest sens kupowania nowych, w ASO ceny 4 poduszek do 5d to ok 300zł z ogonkiem, ok 200 na przód i 100 na tył (w aso poduszka jest pod nazwą podkładka, o ile dobrze pamietam), ceny odboi mają sie podobnie.