Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przeróbka wiązki Angielskiej od D16Z6

piotrstrojek
10-09-09, 07:30
Witam Panów, mam zapytanie - jakiś czas temu przerobiłem sobie furkę z DPFI na MPFI. Wszystko miodnie chodzi, ale jak to bywa apetyt rośnie w miarę jedzenia. Wpadła mi w ręce wiązka od D16Z6, niestety w wersji Angielskiej. Przymierzałem się do przeróbki samemu, ale niezbyt mi to idzie, w związku z tym mam pytanie i prośbę o jakieś wskazówki jeśli już ktoś z was to robił... kolory i ilość kabli nie zawsze się zgadzają, niektóre wtyczki również do siebie nie pasują. Czy macie może jakiś schemat, jak taką przeróbkę zrobić?

Pozdrawiam was serdecznie
Piotrek

Tompro
11-09-09, 22:03
A po co chcesz tą wiązke przerabiać? Dokładasz do tej co masz na aucie 3 kableki i jest dokładnie to samo co w wiązce z D16Z6.

piotrstrojek
14-09-09, 06:50
No ja wiem o tym, ale skoro za darmochę dostałem calutką wiązkę to trochę mi szkoda żeby leżała w garażu i pomyślałem że warto by było ją przedłubać na Europejkę. Nawet jeśli nie będę jej zakładał to sam proces przeróbi może się przydać innym, którzy np. będą robili mini-me z D15B2 a będą dysponowali wiązkami Angielskimi, które - mam wrażenie są łatwiej dostepne i tańsze.

Tompro
14-09-09, 06:55
No to pomierz odległości na wiązce europejskiej, lutownica w rękę i przerabiaj. Część rzeczy trzeba przedłużyć a część skrócić.

Jak ktoś dysponuje wiązką angielską i zna się na elektryce to sobie bez jakiegoś specjalnego opisu też przerobi, wrzuci na silnik i będzie widział co jak ma iść. Ja tak teraz przy swapie będę robił ;)

jaroszx
15-09-09, 06:47
A kolega nie pisze czasem o kabinówce?? Jeżeli tak to ujmę to tak : rzeźba w gównie!