Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nakładka ręcznego ???

brzoza20
09-09-09, 16:30
Czy orientuje się ktoś jak zdjąć fabryczny uchwyt ręcznego w 5 gen HB ? jest strasznie obdarty i chciałem go zdemontować i jakąś nakładkę założyć, ale nie mam pojęcia jak ją zdjąć ;/ jakieś wskazówki ?

Infi
09-09-09, 16:50
jesli to jest hb lub coupe to trzeba to na sile sciagnac, lapiesz mocno i krecisz na boki az sie rozrusza. a jesli sedan to nie mam pojecia :D bo w sedanach nie moglem w zaden sposob tego sciagnac metoda na sile:) i jedynie zostawalo wyciagniecie i podmianka calego drazka recznego.

brzoza20
10-09-09, 02:29
To jest HB 5 gen... już się z tym sporo szarpałem i nie cholery puścić nie chciało ;/ już zacząłem mieć podejrzenia, czy nie jest to przypadkiem jedna zgrzana całość ;/ ale jeśli Tobie się udało to popróbuję jeszcze, może się uda :)

Infi
10-09-09, 12:35
na 1000% w HB i Coupe mozna to sciagnac , niektore schodza latwo a niektore trzeba sie bardzoo mocno posilowac ale schodzi. jesli nie zalezy ci na tym, ktory masz obecnie zalozony bo napisales ze podrapany to uzyj jakiegos klucza do skrecania rur, przekrecasz lewo prawo i zejdzie. a potem juz normalnie nakladasz ten nowy delikatnie i mozesz sobie troszke przesmarowac wtedy ta gola blache co jest pod tym uchwytem aby w przyszlosci moznabylo lzej to sciagnac.

brzoza20
10-09-09, 19:03
Dzięki bardzo za poradę. Rzeczywiście nie zależy mi na nim, więc jak tylko znajdę chwilę czasu spróbuję z tym kluczem, który proponujesz :) odezwę się później i napiszę jak poszło ;) pozdro

Zdzisio.pl
12-09-09, 00:57
... i mozesz sobie troszke przesmarowac wtedy ta gola blache co jest pod tym uchwytem aby w przyszlosci moznabylo lzej to sciagnac.
takiego zabiegu bym nie polecał... z problemu ciężko schodzącej rączki może wyjść problem luźnej rączki :)