PDA

Zobacz pełną wersję : wibracja sprzegła i lewarka

Wojtek Ksiezopolski
09-09-09, 14:45
ostatnio zauwazylem w mojej EJ9 mocno odczuwalne drgania lewarka zmiany biegow (w czasie jazdy i na postoju) i sprzegla gdy lekko oprze sie na nim noge ale tylko podczas jazdy... szukalem w archiwum postow na ten temat ale nic co by moglo rozwiazac moj problem nie znalazlem - zazwyczaj w podobnych przypadkach diagnaza jest padajace sprzeglo - tyle ze ja sprzeglo wymienialem kilka miesiecy temu na nowe :/

nie wiem czy wczesniej tez to wibroiwalo ale dopiero teraz zwrocilem na to uwage czy moze dopiero teraz objawy sie nasilily...

co to moze byc ?

skolopendra
09-09-09, 18:22
co to moze byc ?

a silnik bardziej nie drga?

Wojtek Ksiezopolski
09-09-09, 23:38
a silnik bardziej nie drga?

podczas postoju raczej wszystko jest normalnie, drania zaczynaja sie podczas jazdy a wtedy trodno zaobserowowac jak zachowuje sie silnik :/

a jesli tak by bylo ze draga caly silnik to co to oznacza ?

jeszcze zaobserwowalem cos takiego: kiedys jadac na 4 biegu przy predkosci 120 km/h pedal gazu zaczynal tak jakby twardniec.. teraz ten objaw jest ciagle... chociaz nie wiem czy akurat to nie jest zludzenie spowodowane przewrazliwieniem :)

teg
10-09-09, 09:43
i sprzegla gdy lekko oprze sie na nim noge

Jakoś mi się to kojarzy w łożyskiem wyciskowym sprzęgła.

GAWRON
10-09-09, 11:05
Jakoś mi się to kojarzy w łożyskiem wyciskowym sprzęgła.

a mi z poduszką silnika i skrzyni biegów. Wymieniłem i juz nic nie drga.
Przedtem lewarek to miał takie drgania że traciłem czucie w ręce po chwili jak na nim trzymałem.

skolopendra
10-09-09, 17:18
a jesli tak by bylo ze draga caly silnik to co to oznacza ?

np to:

a mi z poduszką silnika i skrzyni biegów.

Wojtek Ksiezopolski
10-09-09, 17:56
ok, dzieki chlopaki.... podjade do majstra i zobaczymy :)