Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z zaworami

WALDI1988
09-09-09, 13:52
Witam
Mam problem z taka rzecza ze mechanik powiedzial mi ze mam dosc starte zawory w silniku i pasuje je wymienic .
Posiadam Honde Civic Sport z 2003 roku , 1.6 i jest tych zaworow 16 , nigdzie ich podobno nie mozna dostac tylko w serwisie , niestety nie wiem jaki jest koszt ale znajac w serwisie bedzie duzy.
Nie orientuje sie ktos co moge zrobic w tym wypadku?
Bo mechanik powiedzial ze moge jezdzic nio ale nie wiadomo ile wytrzymaja, slyszalem o jakis preparatach do gazu do zaworow ale czy one wogole cos daja??
poradzccie? bo juz sam nie wiem co robic.

arekgr
09-09-09, 18:18
O czym ten mechanik mówi? Oczadział chłop?! W aucie z 2003 roku? Zmień tego mechanika, bo ma jakieś problemy ze zdrowym myśleniem...

Lcfr
09-09-09, 18:33
ktos raczej chce nabic sobie kase Twoim kosztem....
dlaczego masz "dosc stare zawory"?
jakie wg mechanika są dość nowe?

rafalb33
10-09-09, 10:12
A co rozbierał silnik, czy z fusów z kawy wywróżył. :)?

maxx
10-09-09, 10:16
Nie wiem jak on stwierdził że są starte zawory!! Może spojrzał w magiczną kulę? Wydaje mi się że aby rozwiązać problem trzeba zmienić mechanika.

WALDI1988
10-09-09, 12:04
Mam auto sprowadzone z Włoch , gaz od poczatku, mechanik rozbieral pewnie i silnik bo byl problem z cisnieniem i okazalo sie ze na dwoch cylindrach pobieralo wode , i auto mi sie gotowalo dosc szybko , zrobilem uszczelke pod glowica z planowaniem , wymienil mi uszczelniacze zaworow i widzial ze zawory sa lekko przytarte od gazu a mowi ze sa dosc cienkie i mozna oczywiscie jezdzic ale bez szalenstw a jak sie dowiedzialem w serwisie koszt samych zaworow 2,5 tys zl bo akurat nigdzie nie ma do tego auta zamiennikow.

Nie wiem na ile starte sa zawory , mechanik na gazie sie nie zna wiec nie wiadomo o co chodzi.
Co wy o tym sadzicie?

rafalb33
12-09-09, 16:28
Ja myśle, ze puszcze cie w maliny. Pozatym bez zdjęć nikt nic nie powie, bo wrózką nie jest.
Zawory to nie problem, mozna dorobić na zamówienie ok 50zl sztuka.

WALDI1988
13-09-09, 13:22
Jest to moj dobry znajomy wiec watpie by mnie wpuszczal w maliny , szukal katalogowo zamiennika ale nie ma , jedynie jak sie wymiary poda ale nio wlasnie ... tego nie mozna byc chyba pewnym..
rafalb33 jak wiesz gdzie moge dorobic na zamowienie podeslij namiary

rafalb33
14-09-09, 11:38
http://www.paradowscy.pl/pl/index.html

WALDI1988
21-10-09, 10:20
Zeby nie zakldac kolejnego tematu :

Co sadzicie o specyfikach do baku paliwa i do zbiornika z gazem , dwa preparaty kosztuja 150 zl wraz z wstrzyknieciem w serwisie z LPG , bo tylko tam mi do butli z gazem wstrzykna.
Wiem ze to jakas niemiecka firma.

Czy wogole oplaca sie to kupowac? Pomoze i ochroni to cos moje zawory? czy znacie lepsze metedy?

yautja
21-10-09, 10:50
Do baku, jeśli to markowy specyfik (np. STP albo Motul), to jak najbardziej jest to dobry pomysł przed zimą. Pomoże wyrugować wodę z baku. Jeśli chodzi o wstrzykiwanie czegokolwiek do zbiornika LPG, to pierwszy raz o czymś takim słyszę i raczej bym nie ryzykował. Wymień filtr w parowniku i zlej z niego szlam i powinno być lepiej bez wstrzykiwania.
Na zawory nie ma to żadnego wpływu.