Zobacz pełną wersję : Asymetryczne czy nie
Witam :)
Mam pytanko, czy lampki przednie Firmy TYC (te z ebay):rolleyes: do VI gen. są asymetryczne czy symetryczne (jak to w stanach).
Pozdrawiam:)
np takie: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1999-2000-HONDA-CIVIC-TYC-BLACK-PROJECTOR-HEADLIGHTS-EK_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhas hZitem3ef7bf22b5QQitemZ270444470965QQptZMotorsQ5fC arQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
Skoro sprzedają je w usa to pewnie są takie żeby dało ich się tam używać... ;)
Swoją drogą żeby Sonary tak wyglądały...
zwykle aftermarket sprzedawany w usa jest symetryczny; ja kupowalem depo do ep3 w stanach i byly symetryczne
w soczewkach wystarczy zmienić kształt zastawki (blaszki) od której zależy świecenie (sym. asym.) i będzie świecić tak jak trzeba ale to już grzebanie w środku w nowej lampie i raczej nie każdy tego się podejmuje.
wg mnie dalej to nie wyglada... jezeli juz robic soczewke to przerabiac oryginalny reflektor
kuba_guzik110
16-09-09, 21:12
soczewka ma przeciez regulacje góra dół prawo lewo więc można ją ustawić asym:)
soczewka ma przeciez regulacje góra dół prawo lewo więc można ją ustawić asym
ale to chodzi o strumień światła jakie daje lampa. Samo ustawienie nic nie da.
A tak jak pisałem zastawka na soczewce daje taki efekt więc albo wymienić albo dorobić sobie nową blaszkę i będzie jak w oryginale.
http://img300.imageshack.us/img300/104/252576422f8766b8pm5.jpg
wg mnie dalej to nie wyglada
Ale tak mają oryginały to żaden wynalazek.
[QUOTE=Mati_1979;766353]ale to chodzi o strumień światła jakie daje lampa. Samo ustawienie nic nie da.
A tak jak pisałem zastawka na soczewce daje taki efekt więc albo wymienić albo dorobić sobie nową blaszkę i będzie jak w oryginale.
Pozostaje jeszcze kwestia prawna, a dokladnie homologacja ktorej owe lampy nawet po przystosowaniu nie beda posiadac i moze byc problem podczas badan technicznych i kontroli. Chyba ze sie myle:D
Pozostaje jeszcze kwestia prawna, a dokladnie homologacja ktorej owe lampy nawet po przystosowaniu nie beda posiadac i moze byc problem podczas badan technicznych i kontroli. Chyba ze sie myle
Zgadza się. Żadna lampa przerabiana nie ma homologacji chyba że jest przerabiana przez jakąś wyspecjalizowaną (z homologacją) w tym kierunku firmę choć wątpię żeby takie firmy były.
w soczewkach wystarczy zmienić kształt zastawki (blaszki) od której zależy świecenie (sym. asym.) i będzie świecić tak jak trzeba
A mniej więcej mógłbyś jakoś opisac gdzie znajduje się ta blaszka ??
A mniej więcej mógłbyś jakoś opisac gdzie znajduje się ta blaszka ??
Pomiędzy żarówką a soczewką. Nie wiem czy czasem nie widać ją przez otwór od żarówki.