Zobacz pełną wersję : Car audio za 4 tys
Hej
Wcześniej miałem pomysł na Radio Alpine i sprzęt JBL z Media Markt. Teraz zmieniłem zdanie, pojechałem do sklepu Car Audio w Piekarach, porozmawiałem z właścicielem, pokazał mi sprzęt w swoim audiku i wybrał sprzęt dla mnie.
Zmieściło się w 4 tys zł z wygłuszeniem i montażem. Oto co mi wybrano:
- Radio Alpine CDA 9815 R
- Głośniki przód PhonoCar 2/737+ tweetery i zwrotnice
- Wzmacniacz Xetec v-350.6
- Subwoofer Earthquake q10 x 30cm lub 2 x 25cm.
+ wygłuszenie oraz zrobienie skrzyni na subwoofer i montaż wszystkiego.
Fachowiec powiedział mi, że JBL jest dla tych co nieznają się właśnie na sprzęcie i kupują w marketach, w sumie to dużo ludzi tak ostatnio mówi na forach car audio.
Możliwe, że będzie zmieniony wzmacniacz, na jakiś inny ale ogólnie wszystko będzie podłączone pod wzmakol i będzie grało podobno piekielnie :).
Dodam, że właściciel ma za sobą udział z nagrodami w konkursach Car Audio. Sprzęt w jego wozie robi wrażenie.
bedzie gites, ja bym zmienił tylko zestaw przedni na Vife :P
Widze ze moje zdanie cie przekonalo
wzmacniacz zostaw, chociaż na 2x25 może braknąć mocy, jest przyzwoity, ale fonokała zmień na cos lepszego, sub, tez jest ok
zmieniłbym przód i zamiast jednej trzydziestki lub dwóch "dwudziestek piatek" dałbym jeden raz 25 - taki sub wystarczy :)
co do suba zapytam a co do głośników przednich to mówił, że to są najlepsze głośniki kick bassowe i dla muzyki techno będą idealne.
że to są najlepsze głośniki kick bassowe
to zmień firmę montażową
czyli co generalnie Phonocar nie jest polecany?
rozmawiałem z szefem jeszcze raz.
Powiedział, że jak ja chcę to on mi zmieni na Vife, ale wielu specjalistów od car audio nie używa tego sprzętu, w tej cenie to jak powiedział "nic specjalnego". Co do wyboru 1x25cm lub 2x25cm to będę mógł sobie przesłuchać w swoim aucie dwie opcje i wybiorę tą która mi odpowiada.
Jeśli chodzi o
chociaż na 2x25 może braknąć mocy
to tylko się roześmiał i powiedział, że siedzi w tym 14 lat i to śmieszny tekst.
JA bym do teknów odradzał 30 cm. Jakoś dla mnie za wolno grało.
Może 2x25 w zamkniętej budzie co wy na to ?? Wiadomo że nie będzie tyle decybeli. Ale powinno szybciej stukać :twisted: .
Red9 Nie pomogę Ci w wyborze, bo się na lepszym sprzęcie nie znam... :oops: Ale podpowiem jedno :!: Kupujesz szprzęt za 4000... Nie kupuj i nie opieraj się na opinni jednego, kolesia co ma xxx lat w car-audio, bo już taki nie jeden był i okazało się, że mat nie potrafi dobrze położyć. Nie kwestionuję kompetencji Twojego fachowca, jednak poczytaj na forum o car-audio trochę więcej i samemu wyrobi Ci się zdanie. Nie co dzień sie przeciaż kupuje taki sprzęt. A jak na razie to wyszło, że się zapytałeś na forum, a i tak uważasz swoje ( opinia Twojego fachowca ). Poczytaj, najważniejsze to posłuchaj, i powodzenia. Pamiętaj, że głośniki się wygrzewają i jak są nowe, to nie grają tak fajnie, jak takie które już sobie z miesiąc w autku grają...
Co do 30cm to już ta opcja odpadła.
Zostało albo jeden 25cm albo dwa 25cm.
to posłuchaj sam i podejmij cedyzję. Jesli Twój "fachowiec" wyśmiewa opinię Emg to zapytaj, czy słyszał o takiej firmie z Wrocka jak EMG. Jesli nie - gratuluję fachowca :lol:
Nie kupuj i nie opieraj się na opinni jednego, kolesia
dokładnie, pojedź do konkurencji i zobacz co oni zaproponuja w tej cenie....
kolesia co ma xxx lat w car-audio, bo już taki nie jeden był i okazało się, że mat nie potrafi dobrze położyć
tez znam takich....
Zostało albo jeden 25cm albo dwa 25cm.
cerwin-vega 25cm model z takim czerwonym napisem na środku i czerwona gumą wokoło, zaraz sobie przypomne jaki to model....
[ Dodano: Czw Maj 11, 2006 7:43 pm ]
VEGA-10D4
ja się w sumie nie znam, aż tak bardzo jak inni fachowcy :?
to tylko się roześmiał i powiedział, że siedzi w tym 14 lat i to śmieszny tekst.
tym bardziej zmień firmę
to posłuchaj sam i podejmij cedyzję. Jesli Twój "fachowiec" wyśmiewa opinię Emg to zapytaj, czy słyszał o takiej firmie z Wrocka jak EMG. Jesli nie - gratuluję fachowca
a co to za firma? nie słyszałem, pewnie nie siedzą 14 lat na rynku
hehehe, piękna komedia z tego wyszła :lol:
niedługo od "fachowców" dowiemy się że buszmeny ;) to klasa Hi-End
No przepraszam, pod Promenadą był Accord zabudowany całkiem ładnie, tylko....
ALPHARD'em :lol: ;) I jedyne co było słychać to BUM... csss :lol: