Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : orginalny alarm, brak pilota...

michu_gno
09-05-06, 13:59
Witam!

Z gory zaznaczam ze szukałem ale nic konkretnegonie znalazlem :), a wiec mam civa z orginalnym alarmem, jest on wylaczony kluczykiem, bo jest tylko on, a pilotow nie bylo przy kupnie. teraz mam pytanie czy moge kupic byle jakiego pilota na allegro i czy go da sie przekodowac by dzialal z tym moim orginalnym alarmem, najlepsze jest to ze jak sie pytam jakis elektronikow to zabardzo nie chca w tym grzebac, padla nawet propozycja zalozenia nowgo alarmu, ale po co jak mam ten i wolałbym go reaktywowac, moze macie pomysly

pozdrawiam i z gory dzieki bo podejrzewam ze nie tylko ja mam problem auta bez pilotow.

tony_yayo
09-05-06, 22:49
witaj
skorzystam z tematu i zapytam Cie o miejsce docelowe Twojego kluczyka heh bo ja np mam kluczyk i za chiny nie wiem gdzie mam szukac jakiejs stacyjki(centralki alarmu);/ zapomnialem spytac przy kupnie do czego jest kluczyk i ewentualnie gdzie sobie moge go wsadzic :lol:

ppm702
09-05-06, 22:51
gdzie sobie moge go wsadzic
wsadź go sobie w... syrenkę ;) Z tyłu syrenki pod gumową/plastikową zaślepką jest stacyjka do jej włączania/wyłączania

malin21
19-05-06, 16:37
jesli masz alarm prestiga to nie ma problemu idziesz do aso kupujesz pilot i programujesz go nawet sam, gorzej jesli nie wiesz jaki masz alarm, kiedys zgubilem swoj pilot pojechalem do aso kupilem nowy i go zaprogramowalem

michu_gno
28-06-06, 09:38
a tak sie zastanawiam czy jak bede mial pilota innej firmy to czy dokoduje go tez, czy jednak inna firma i bedzie zupelnie cos innego.
Sprawdzalem alarm si nazywa GT 31, i niestety nie ma duzo informacji na ten temat.
Mam takie pytanie małe bo wkladajac kluczyk w syrene nie mam duzego skoku tylko tak 1/5 obrotu klucza, czy tak ma byc czy cos z zamkiem?

pozdrawiam

ppm702
28-06-06, 15:53
z syreną jest ok, innego pilota innej firmy nie dokodujesz - już łatwiej zrobić nowego od początku, ale do tego trzeba mieć odpowiednie graty, wiedzę i doświadczenie