Zobacz pełną wersję : problem z silnikiem
mam problem z silnikiem oddaje odglos jak diesel w zakresie obrotow 1600 2000(jak dodaje gazu w tym zakresie) tys a jest to bezyna i taki odglos nasila sie podczas jazdy.(odglos disla slyszalny jest w pelnym zakresie obrotow ale w tym podanym sie nasila ) po otwarciu maski podobny dzwiek dobiega z okolic pokrywy zaworow orietuje sie ktos co to moze byc? mysle nad zaworami albo moze cos z rozrzadem nie dawno go wymienialem jestem teraz zagranicoa i niemam zabardzo gdzie tego sprawdzic .
06-09-09, 13:10
mam problem z silnikiem oddaje odglos jak diesel w zakresie obrotow 1600 2000 tys a jest to bezyna i taki odglos nasila sie podczas jazdy.(odglos disla slyszalny jest w pelnym zakresie obrotow ale w tym podanym sie nasila ) po otwarciu maski podobny dzwiek dobiega z okolic pokrywy zaworow orietuje sie ktos co to moze byc? mysle nad zaworami albo moze cos z rozrzadem nie dawno go wymienialem jestem teraz zagranicoa i niemam zabardzo gdzie tego sprawdzic .
Jesli masz kolektor 4-2-1 sprawdz uszczelki pomiedzy łaczeniami rur (między kołnierzami łączącymi cztery rury w dwie )sprawdz tez uszczelke pomiedzy kolektorem a katem, przyłóż reke w ich okolicy i sprawdz czy spaliny bokiem nie uciekają, podobno czesty problem przy tych kolektorach. Ja mialem to samo pierdzial jak diesel i był oczuwalny spadek mocy. Uszczelniłem pastą tłumikarską nieszczelności teraz gra muzyka :)
Pozdrawiam
kolektor mam seryjn tez wlasnie sie zastanawiam nad uszczelka jakas.
jutro moze podjade do jakiegos serwisu.