PDA

Zobacz pełną wersję : mocowanie glosnikow w civicu sport 2004+

gladziu
08-05-06, 16:34
Slyszalem ze glosniki w drzwiach przednich w civicu sport 2004+ sa mocowane na jakichs specjalnych zaczepach, a nie po prostu na srubach. Mam glosniki z poprzedniego auta i moze by weszly do civica, ale dostep do glosnika jest jakis przedziwaczny, wyglada na to ze trzeba zdjac plastiki z calych drzwi, a tego wole nie robic na razie, bo mialem problemy z wpadaniem w wibracje i juz jest ok. Ktos rozbieral drzwi? Jakie jest mocowanie glosnikow a jezeli srubowe to jaka jest srednica otworow?

Buczer
08-05-06, 20:47
Niestety nie odpowiem na to pytanie :D ale zadam inne. Ktos wie jakie seryjne radia byly montowane w Civicach Sprotach 2004 w gore? Z tego co pamietam byly albo Pioneer albo
Matsushita (tak mi mowil koles w ASO kiedy sprawdzal mi jakie mam radio, aby ew. podlaczyc jakas zmieniarke, ktora pasowala tylko do jednej z wersji ... mialem inna ... chyba mam wlasnie Pioneera). Ma ktos wiedze jakie to byly radyjka i jakies ich dane? Wiem, ze zaraz napiszescie, ze radio do ... i takie tam. Ale jak ktos ma info bylbym wdzieczny.

lukas-comp
08-05-06, 20:58
glosniki: trzeba sciagnac cala boczna tapicerke na drzwiach, glosniki z tego co pamietam 165mm
radio: pionnera modelu dokladnie nie ma, ale kilka takich posiadam :P

Buczer
08-05-06, 21:10
Lukas a co ty .. kradniesz te radia ? :D

Cos jakies dane o tym Pioneerze posiadasz? Rozumiem, ze w takim razie kazdy Cif Sport 2004 ma takie same radio?

Aha. Dzieki za odpowiedz :)

lukas-comp
08-05-06, 22:07
Nie kradne, ale mam dojscie do bitych autek i jak idzie pod sprzedanie to bez audio :)
kazdy cif po lifcie ma fabrycznie radio pionka CD, z tego co pamietam jest to 4 x 45, ale sprawdze jutro ;)

wisnia
08-05-06, 22:11
pionka ja u siebie mam alpine ale to może różnica kraju mój civ jest z USA

Buczer
08-05-06, 22:12
To jak bedziesz mial jutro czas to sprawdz czy wszystkie takie same i co sie "za tym kryje" :) (tzn. dane tech chocby podstawowe). Aha. I wielkie dzieki bo chora ciekawosc straszna rzecz ;)

Pozdrawiam!! :)

gladziu
08-05-06, 22:58
no to bomba bo mam Hertze esk 165S, jutro rozbieram drzwi:) dzieki:)

ppm702
08-05-06, 22:59
a moze by tak wątek tam gdzie jego miejsce, czyli na Car-Audio? Tam przenoszę i na przyszłość więcej uwagi :idea:

gladziu
08-05-06, 23:04
ppm702, nie pytam 'poleccie dobre glosniki', tylko chodzilo o konstrukcje mocowania w modelu 2004, mysle ze dzial mimo wszystko dobry

ppm702
08-05-06, 23:15
dotyczy mocowania głośników, a nie rozbierania tapicerki, więc teraz jest to dobry dział

gladziu
08-05-06, 23:20
a ja bym sie jednak chetnie dowiedzial jak ta tapicerke rozebrac zeby niczego nie urwac, bo nie widac ani jednej sruby:) bede rwal twardo:P

lukas-comp
08-05-06, 23:50
musisz podniesc zamkniecie drzwi (ten taki dzyndzelek), mocowanie klamki jesli takie posiadasz, w lokietniku jest schowek na srubke, ja trzeba odkrecic i jeszcze tapicerka jest na bolcach to uwazaj zeby ich nie polamac ;) Fabryczne glosniki sa kiepsko zamontowane i lepiej dac je na dobrych dystansach. Drzwi najlepiej wylozyc mata wygluszajaca...
jesli chodzi o radyjka to gdzies mialem spis modeli z Hondy, ale nie moge znalezc
jak uzyskam szczegolowy katalog od kuzyna to wrzuce na jakis serwerek...

[ Dodano: Sro 10 Maj, 2006 ]
fotka tabliczki znamionowej:

http://lukas-comp.9o.pl/czesci/civic/pioneer.jpg

Barti88
03-06-06, 14:45
Cześc mam oryginalne radio Hondy na CD takie które było montowane w type-r (tak jest napisane na opakowaniu :p), czy opłaca sie to podłaczac czy może lepiej kupic jakies inne firmowe radio, do jakiego radia można porównac to hondowskie cd ?

ppm702
05-06-06, 14:10
zy opłaca sie to podłaczac
do słuchania wiadomości jak najbardziej. Pytanie czego oczekujesz po "graniu"

civic45
08-06-06, 00:39
a ja bym sie jednak chetnie dowiedzial jak ta tapicerke rozebrac zeby niczego nie urwac, bo nie widac ani jednej sruby:) bede rwal twardo:P

w drzwiach masz tą srebrną zaślepkę uchwytu z tyłu jest dziurka włóżtam coś wypchnij ją od tyłu do siebie
pod uchwytem zaślekpka wbudowana w podłokietnik podważ i zdejmij wszystkie śróby masz na wierchu
trzeba zdiąć jeszcze ten trójkącik w rogu szyby od góry do siebie
boczek od dołu do siebie jak puszczą wszystkie zaczepy to unieś go pionowo do góry
zejdzie z drzwi ale jeszcze odepnij z tyłu klamkę i kostkę elekt.
wygłuszenie matami drzwi absolutnie konieczne (bardzo duży płat zawnętżny który daje rezonans)
jak wykleisz to nie pożałujesz (piękny soczysty bass)
dystanse zób z mdf nie za grube bo nie założysz boczka
głośniki najlepiej jakiś system
pamiętaj przy wymianie radia żeby podać zasilanie (remote )do fabrycznej kostki w tych cifach antena jest ze wzmacniaczem bez tego gubi stacje :D