tracert
03-09-09, 17:34
Otoz mam "maly" problemik.Mianowicie: Podczas ruszania jak i szybkiej zmiany biegow wystepuje takie jakby szarpanie, niesamowicie denerwujace.Musze naprawde delikatnie puszczac sprzeglo by niewystepowalo.Wydawalo mi sie ze problem lezy po stronie przegubow wewnetrznych ale po ich wyjeciu ( wymiana lewego) okazalo sie ze luz jaki wystepuje jest doslownie minimalny ok 1-2mm wiec pewnie miesci sie w granicy bledu dla nowych czesci. Przeguby poskladalem nasmarowalem je obficie bolibdenem i jest jakby minimalnie lepiej ale tylko minimalnie. Pojechalem do najlepszego ponoc spec fachmana w rzeszowie (na rocha) i starszy gosc ktory grzebal juz w skrzyniach wysluchajac co mam do powiedzenia powiedzial ze to prawdopodobnie mechanizm roznicowy w skrzyni biegow.
1 Czy to moze byc to? (o czym wspomnial mechanik)
2 Czy ktos juz mial taki problem?
3 Jaki jest przyblizony koszt czesci eksploatacyjnych i jaki robocizny?
4 Czy Latwo jest wyjac skrzynie? i o czym musze pamietac przy jej demontazu? (gdyz mam mu ja sama dostarczyc)
5 Czy zabierac sie za naprawe czy kupic nowa? ( w przypadku zbyt duzych kosztow pkt.3)
6 Czy trzeba/warto wymienic cos jeszcze po wyjeciu skrzyni ( poducha, synchronizatory itp.)
7 Czy sa gdzies jakies manuale dot. naprawy i czy bylbym sobie w stanie z tym sam poradzic (naprawa)
Autko eg6 full stock
Z gory dzieki za wszelka pomoc:)
1 Czy to moze byc to? (o czym wspomnial mechanik)
2 Czy ktos juz mial taki problem?
3 Jaki jest przyblizony koszt czesci eksploatacyjnych i jaki robocizny?
4 Czy Latwo jest wyjac skrzynie? i o czym musze pamietac przy jej demontazu? (gdyz mam mu ja sama dostarczyc)
5 Czy zabierac sie za naprawe czy kupic nowa? ( w przypadku zbyt duzych kosztow pkt.3)
6 Czy trzeba/warto wymienic cos jeszcze po wyjeciu skrzyni ( poducha, synchronizatory itp.)
7 Czy sa gdzies jakies manuale dot. naprawy i czy bylbym sobie w stanie z tym sam poradzic (naprawa)
Autko eg6 full stock
Z gory dzieki za wszelka pomoc:)