Zobacz pełną wersję : Dmuchawa tylko na szybę przednią...
Witam!
mam civic'a z 93r. nie działa mi przełącznik dmuchawy tzn. wieje tylko na szybe przednią, jak przełącze na co innego to nic sie nie dzieje dalej leci na szybę, co mogło sie zepsuć?? i jest jakiś bezpiecznik od dmuchawy??......
nie jestem fachowcem, wydaje mi sie ze silnik który steruje dmuchwa padł lub cos z nim nie tak, sterowanie dmuchawa jest elektryczne wiec zapewne cos z tym mechanizmem nie tak...byc moze sie myle...niech wypowiedza sie mądzrzejsi... ;)
równie dobrze cięgno zmieniające otwarcie nadmuchu mogło spaść z zaczepu
Mialem juz w pracy takie przypadki i to co mowi LIO to prawda spadala linka z zaczepu lub poprostu pekalo mocowanie linki lub jak ktos byl zdolny tu urywal linke :)
gdzie sie znajduje ta linka? wogóle w którym miejscu są rzeczy odpowiedzialne za ten nawiew, z tego co sie tam dobijałem to doszedłem tylko do tego że na środku po stronie pasażera są cięgna odpowiedzialne za temperature..... w którym miejscu mam szukać problemu?
Przy srodkowym tunelu pod deska rozdzielcza jak sie pochylisz pod nogi pasazera lub przy nogach kierowcy powinienes widziec tam linki sterujace nawiewami i temperatura. Tak mi sie wydaje :P
będe grzebał:) jak coś wymyśle i uporam sie z problemem to napisze..... dzieki za informacje...
Witam
Jako ze nie znalazlem odpowiedzi na swoje pytanie zadam je tutaj zeby nie twozyc nowego topica... Mam honde ek3 D15Z6 ... chodzi mi o regolacje nawiewu tzn. nawiew na szybe... na nogi itp. Chodzi mi o nawiew na same nogi, czy w tej pozycji powinien isc takze nawiew na boczne szyby ?? bo przy wlaczeniu nawiewu na nogi tamtędy tez puszczone jest powietrze... Czy cos jest nie tak z mechanizmem ? bo przy przełączaniu na pozycje nawiewu slysze prace calego mechanizmu... wiec niby jest ok.
Pozdrawiam