PDA

Zobacz pełną wersję : pajączek na szybie..

arsh
31-08-09, 08:11
Witam, od jakiegoś czasu mam na w szybie mała dziurkę, pewnie od kamienia no i robi się delikatny pajączek.. jak mogę powstrzymać ten proces :P i ile taki zabieg kosztuje ? orientujecie się?

Mati_1979
31-08-09, 08:15
Jeżeli idzie już pęknięcie to raczej już nie da się nic zrobić(na 100% nie wiem). Jak dobrze się orientuję to naprawić można jedynie dziurki w szybie ale też w odpowiedniej odległości od krawędzi szyby.
A nowe szyby nie są tak w strasznych szybach, sam niedawno wymieniałem (dziura+pajączek od kamyka) i tak była już porysana.

Marecki
31-08-09, 13:54
Jeżeli chodzi o samą dziurkę, to wiem, że da się jeszcze to zakleic. Widziałem ostatnio nawet reklamę w irlandzkiej TV, jak przykładają do szyby takie specjalne "CUŚ" i prawdopodobnie zalewają takim fajnym klejem. Nie wiem na ile to jest skuteczne. Jeżeli chodzi o pajączka, to już chyba tylko wymiana szyby.

arsh
01-09-09, 07:14
no ale on taki raczej niewielki jest :P a zime wytrzyma mi szyba ?

Mati_1979
01-09-09, 07:20
Z pękniętą szybą można jeździć (nie wyleci ci) ale mogą się dowalić "niebiescy" i na przeglądzie, tylko tyle.

Marecki
01-09-09, 15:41
Masz tu link do tego filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=P3pKGPvX5vg. Nie wiem czy coś takiego się w Polsce praktykuje
Ja też kiedyś miałem małego pajączka, wjechałem w dziurę i szyba mi na pól pękła. Nigdy nie masz pewności czy Ci zaraz do środka nie wpadnie...chociaż nie powinna. Poza tym nikt Ci nie jest w stanie powiedziec, czy szyba wytrzyma zimę.

Mati_1979
01-09-09, 21:17
Nigdy nie masz pewności czy Ci zaraz do środka nie wpadnie
Z szybą laminowaną to raczej ciężko o coś takiego