Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Sprzęgło

gemboj_ILTG
27-08-09, 14:32
witam , być może problem ten już był gdzie¶ opisany i znalazłem parę rad ale ci±gle jest co¶ nie tak ale do sedna
Sprzęgło w samochodzie zachowuje się dziwnie , ostatnio zauważyłem że uszedł płyn hamulcowy i sprzęgło się zapadło , no to po dolaniu płynu odpowietrzeniu wszystko niby wróciło do normy ale aż do pewnego czasu i znów to samo , dzi¶ ponownie dolałem płynu odpowietrzyłem wraz z koleg± i jest ok dokrecilismy odpowietrznik i nie stwierdzilismy zeby gdzies kapało lub co¶ no i podczas jazdy niby wszystko ok ale zdarza się że jak jadę i zmiana biegów nie występuję czesto sprzegło ma tendencje do jakby zapadania się ale po kilku ruchach jakby znow nabiera cisnienia i jest ok , pytanie co jest tego powodem ? czy można co¶ z tym zrobić ?

skolopendra
27-08-09, 14:45
i znów to samo , dzi¶ ponownie dolałem płynu odpowietrzyłem

wygl±da na wyciek ,skoro ubywa cały czas

mizer
29-08-09, 00:45
Sprawdz czy pedal sprzegla w kabinie nie jest mokry ( ta uszczelka obejmujaca tlok w kabinie czasem lubi puszczac )

siemens_15
29-08-09, 10:22
lub sprawdĽ wysprzęglik pod mask± czy nie ma wycieków płynu pod gumow± osłonk±

Hikiel
05-10-09, 10:39
Witam. Zdiagnozowalem u siebe wyciek plynu z wysprzeglika. Sa jakies zestawy naprawcze czy wymienia sie po prostu wysprzeglik?

yautja
05-10-09, 11:07
Wymienia się cały. Maksymalnie 50 zł.

siemens_15
05-10-09, 14:45
Witam. Zdiagnozowalem u siebe wyciek plynu z wysprzeglika. Sa jakies zestawy naprawcze czy wymienia sie po prostu wysprzeglik?

S± zestawy naprawcze, ale to nieopłacalny pół¶rodek. Rozsypie się bardzo szybko. Jak kolega wyżej napisał - wymień cały wysprzęglik.