Zobacz pełną wersję : Zakup Civic'a
To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich :)
Rozważam kupno Hondy Civic VII generacji z silnikiem 1.6. Chcę przeznaczyć na to 20-21 tyś złotówek (bez opłat, ubezpieczenia itepe.). Czy w tej cenie można coś wyrwać w dobrym stanie? Jest sporo ogłoszeń na allegro, roczniki 2001-2003 z niezłym wyposażeniem i przebiegem od 100 do 160 tyś. Czy warto rozglądać się za autami w Polsce, czy lepiej szukać za granicą?
Z góry dzięki za info
Pzdr,
A.
Witam, też mam zamiar kupić Civica VII gen z silnikiem 1.6 110KM vtec, najlepiej w wersji sport, powiadomiłem już znajomych w Niemczech żeby rozpoczął poszukiwania ... ;)
Rozważam kupno Hondy Civic VII generacji z silnikiem 1.6. Chcę przeznaczyć na to 20-21 tyś złotówek
za te pieniądze w przyzwoitym stanie to tylko 2001 r. a już na pewno nie wersja sport...
pozdro :cool:
za te pieniądze w przyzwoitym stanie to tylko 2001 r. a już na pewno nie wersja sport...
A czy 25 tyś robi dużą różnicę? Wiem, że poprzeczkę można podnosić w nieskończoność :), ale gdzieś trzeba się zatrzymać :). Wersja sport? Hmm... muszę o tym poczytać :)
Myślę, że za granicą za kwotę 5500/6000 Euro można spokojnie dostać fajną, zadbaną Hondę w wersji sport ;) Mam nadzieję, że uda mi się za tę kwotę znaleźć coś interesującego ;) Najlepiej rocznik 2003 wzwyż heh :) Pożyjemy zobaczymy
Myślę, że za granicą za kwotę 5500/6000 Euro można spokojnie dostać fajną, zadbaną Hondę w wersji sport ;) Mam nadzieję, że uda mi się za tę kwotę znaleźć coś interesującego ;) Najlepiej rocznik 2003 wzwyż heh :) Pożyjemy zobaczymy
Powodzenia Tobie!!! (i sobie) :) :)
Panowie, ja swoją 1.4 2001r. kupiłem w czerwcu 2006 r. za 25500 kupiona w PL po dwóch właścicielach i jeżdżę ponad 3 lata bez większych ciśnień (zrobiłem tylko od razu rozrząd, a w trakcie eksploatacji jedynie wymieniłem łożyska skrzyni, poza tym normalne rzeczy eksploatacyjne)
A czy 25 tyś robi dużą różnicę?
Moim zdaniem robi sporą różnicę, bo za 25 łatwiej znajdziesz i kupisz 1.6 może nawet jakiś egzemplarz poliftowy w sporcie, ale jak wszyscy z nas doskonale wiedzą, w kupowaniu samochodu nie ma zasad i sztywnych reguł...:D
Myślę, że za granicą za kwotę 5500/6000 Euro można spokojnie dostać fajną, zadbaną Hondę w wersji sport Mam nadzieję, że uda mi się za tę kwotę znaleźć coś interesującego Najlepiej rocznik 2003 wzwyż heh
Powodzenia życzę, nie twierdzę że nie znajdziesz ale łatwo nie będzie, a już raczej na pewno nie w Polsce...:D
za 25tys nie kupisz zdrowego cifa po 2003 roku nie ma szans, owszem znajdziesz ale bita
za 25tys nie kupisz zdrowego cifa po 2003 roku nie ma szans, owszem znajdziesz ale bita
moim zdaniem szanse są ale niewielkie, może trafi jak ja że lekko wgnieciony próg i już cena spada, nie można podchodzić do zakupu auta tylko po cenach jakie ma ono osiągać, bo ludzie różnie spzredają samochody, a podejście że każdy civic tańszy od 25 tys. po liftingu jest bity chyba trochę jest przesadzone, ale to tylko moje subiektywne zdanie
dla ciekawych podam iż ceny civica 1.6 z 2003 wg katalogu info expert wynoszą odpowiednio:
3d - 27350
4d - 26950
5d - 28800
ceny transakcyjne są zazwyczaj mniejsze od katalogowych średnio o ok.10-15%
a dla ciekawostki tutaj mam ceny z eurotaxu (czyt. z kosmosu)
Civic 1.4i S hatchback 5 1396 90 KM 2003 29 000 zł
Civic 1.4i S hatchback 3 1396 90 KM 2003 29 000 zł
Civic 1.6i ES hatchback 5 1590 110 KM 2003 36 200 zł
Civic 1.6i LS sedan 4 1590 110 KM 2003 35 700 zł
Civic 1.7 CTDI LS hatchback 5 1686 100 KM 2003 29 200 zł
Szkoda, że euro teraz spadło do poziomu 4 zł ... Jakby było po 4.5 tak jak wcześniej, pewnie dużo łatwiej by było w poszukiwaniu mojego oczka w głowie heh ;) No nic pozostaje tylko czekać, szukać, ze spokojem żeby moje pierwsze auto dawało mi satysfakcje i przyjemność z jazdy heh Informacje do znajomego w Niemczech już dałem także mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie ;) Pozdrawiam
Nie kapuje, to chyba lepiej że euro jest tańsze jeśli chcesz kupować w germani. Czy może chodzi ci o to, że jak spadło to zaraz wszyscy pojechali kupować, osobiście w to wątpię. Ja bym nawet jeszcze poczekał ale skoro ma to być pierwsze auto to wiem, że czeka się ciężko.
Czekam do końca roku/początku roku ... ;) Ale uwierz, że naprawdę ciężko się czeka ...
Co powiecie o tym?
Link 2001 (http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9744291)
Czy ta cena za rok 2001 jest adekwatna?
Tu np. 2003 delikatnie tańsze
Link 2003 (http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9197333)
A tu delikatnie droższa od tej z 2001, 2004 r. Czy nie za niska?
Link 2004 (http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9787094)
cena pierwszego egzemplarza jest troche wygórowana
drugi ma troche niski przebieg, może rzeczywisty a może nie
a brałbym i tak poliftowy, cena nie jest zaniżona
Co powiecie o tym?
Link 2001
Czy ta cena za rok 2001 jest adekwatna?
Tu np. 2003 delikatnie tańsze
Link 2003
A tu delikatnie droższa od tej z 2001, 2004 r. Czy nie za niska?
Link 2004
Ja bym brał pod uwagę tylko ten z 2004 r. a dlaczego? ano dlatego że ten 2001 to cena z kosmosu i nikt tyle nie da za to auto, 2003 jest z Włoch a oni generalnie nie dbają o samochody (to moje zdanie) a trzeci od Szwajcara jak najbardziej
oczywiście wypowiadam się wyłącznie cenowo i trochę swojego zdania dorzucam...:D
jak dla mnie osobiście - żaden a dlaczego? ano na chwilę obecną tylko 3d i tylko czarny...:D
jak dla mnie osobiście - żaden a dlaczego? ano na chwilę obecną tylko 3d i tylko czarny...:D
ja szukam 5d, a jak będzie jeszcze czarna to lepiej :)