PDA

Zobacz pełną wersję : Maska laminat Vgen

kuchar89
26-08-09, 00:27
Witam.zamierzam kupic maske z laminatu do EG.Moje pytanie:Jest sens??jak ze spasowaniem tego i czy moze ktos zna jakis konkretnych producentow co robia profi.

jero11
26-08-09, 07:52
Moje pytanie:Jest sens??
dlaczego nie:)
fabryczna waży jakieś 18kg, z laminatu jakieś 4 kg albo i mniej jeśli zostanie zrobiona próżniowo:D
osobiście przymierzam się do wykonania formy takiej maski, muszę tylko przygotować odpowiednio maskę:)

dimo
26-08-09, 10:14
tez sie mocno zastanawiam nad maska z laminatu i burta... o ile do burty jestem przekonany na 100% o tyle z maska mam watpliwosci czy nie bedzie z czasem sie wyginac od tempratury silnika, slonca... moze niech sie wypowiedza osoby ktore maja jakis czas maske z laminatu, bylbym wdzieczny;)

Blend
27-08-09, 00:27
Mam maskę z laminatu. Nie wiem jak stara jest, kupiłem jakieś pół roku temu od Tieesta, cześniej jeździła w jakimś innym samochodzie, więc rok ma napewno. Spasowanie jest dobre i przez ten czas nie odkształciła się. Jedyny minus laminatu to pajączki(pęknięcia), które zrobiły się na zewnętrznej warstwie żelkotu.

Mati_1979
27-08-09, 21:55
Ja przymierzam się nad kupnem maski, błotników i drzwi z laminatu(klapę już mam i nie muszę się martwic rudą). I raczej to kupię zmniejszy się znacznie masa i rozłożenie masy samochodu, a na karbon to raczej nie wydałbym takiej kasy wolałbym pakować kasę w coś innego.

kuchar89
28-08-09, 20:54
no wlasnie zastanawialem sie nad tymi pajaczkami na masce;/ogolnie to ciezko to bedzie polakierowac po raz kolejny bo bedzie dalej pekac

Mati_1979
28-08-09, 21:59
nie wiem czy dobrym sposobem była by szpachlówka w sprayu np 2 cienkie warstwy.

kuchar89
29-08-09, 01:18
no wlasnie jak patrze na wyroby z laminatu npzderzaki to prawie na kazdym dzieja sie takie rzeczy i to mnie troche odstrasza;/bo szkoda malowac maski 3 razy ro roku bo cos peka;/

jero11
29-08-09, 08:26
te pęknięcia można zlikwidować pogłębiając frezem i wypełniając szpachlą.
pęknięcia mogą powstawać od zbyt grubej warstwy żelkotu.

Nunez
01-09-09, 09:42
a nie wystarcza lakier z uelastyczniaczem? widziałem jak spojler do merca skrecali jak makaron i lakier nie pekal.