PDA

Zobacz pełną wersję : mp3 w kaseciaku!

raq22100
24-08-09, 22:53
Witam,

mam w swojej hani rodio sony, kaseciaka ;x A taka jest prawda że odtwarzało ono moze 2x kasete? A w radiu nie ma zawsze tego co chce, wiec szukam czegoś co by pozwoliło odtwarzac w nim mp3 z tel/mp3. Kaseta z kabelkiem - syczy. (taka za 4zł) adapter, taki fm, do zapalniczki(24zł) jakośc niezadowlająca, cicho gra mocno. Mozecie cos zaproponowac, sprawdzonego?;>

soldi
24-08-09, 23:31
kup odtwarzacz z wejściem USB

CroX
25-08-09, 00:01
Jeżeli chodzi o kasetę z kabelkiem to ja miałem kiedyś za 12 złotych i jakość była super...zależy to też od wyjścia na MP3...bo na takiej marketowej grało tak że lepiej sobie samemu śpiewać...poza tym i tym co wypisałeś pozostaje zmiana radyjka na takie z CD/MP3 ew. wejściem aux bądź USB....

raq22100
25-08-09, 00:44
Właśnie, o to chodiz że radyjko chciałbym zostawić ;) Chyba spróbuję z tą kasetą jeszcze raz, kupie jakąś porządną. Bo innych sposobów chybe nie ma?

Rodman
25-08-09, 01:06
Zawsze możesz kupić transmiter fm, moim zdaniem niezła opcja - brak majtającego się kabla i porównywalna jeżeli nie lepsza jakość...

Na allegro jest tego w cholerę i jeszcze http://www.moto.allegro.pl/search.php?category=3&string=transmiter

soldi
25-08-09, 08:42
może zmieniarka? na płyty wrzucasz muzę i żonglujesz sobie nimi

raq22100
25-08-09, 14:19
hmm, dobry pomysł. A nie ma jakiegoś takiego adaptera, jak zmieniarka tylko z wejściem usb?;D

Rodman
25-08-09, 15:34
no to w transimterach fm nie dość ze masz wbudowaną pamięć to jeszcze masz wejście USB i często dodatkowe wejścia na karty pamięci...

Gorliś
25-08-09, 19:24
Jesli radio ma wyjscie na zmieniarke to moze da sie je przerobic na zwykle line-in, i wtedy podlaczasz do tego co chcesz - walkman, discman, MP3 i nie ma mozliwosci zaklocen jak w przypadku transmiterow.
Chociaz kumpel uzywal transmitera ktory mial wejscie usb, do tego pendrive z mptrojkami i calkiem niezle to gralo. I nawet pilot byl do tego:)

SpritZer
26-08-09, 19:35
transmiter fm to dobre rozwiązanie tylko nie jakiś badziew w to trzeba zainwestować że by cieszyć się "jakością" i czemu tak się uparłeś na kaseciaka sony? Kiedyś rozebrałem kasete adapter rozlutowałem kabelki z głowicy i przylutowałem je do tej w radiu a kasete wkładałem tylko że by uruchamiać mechanizm i też była wybebeszona że by nic nie szumiało efekt super ale wtedy trzeba było kombinować bo nie było kaski a teraz cd alpina np:moja:D100zł :D

raq22100
28-08-09, 01:31
szczeże to chyba jakis sentyment, nie wiem:P dalem z aniego 700zl swoich czasow, i terz go tak odstawic?:P Tak, wiem ze to jakies glupie myslenie ;] Za 400zl juz mam eleganckie radyjko ze wszystkim, czego potrzebuje. Zreszta to rozwiazanie na jakis rok. Chyba rozejze sie za jkims lepszym transimterem - dzięki.