Zobacz pełną wersję : Wyłączenie/obejście alarmu od pasów bezpieczeństwa
Witam,
czy ktoś z Was znalazł sposób jak wyłączyć nieznośne bzyczenie przy nie zapiętych pasach?
czasami jeżdżę krótkie odcinki po mieście i nie chce mi się zapinać pasów na minutę jazdy a to pipczenie mnie irytuje:cool: da się to jakoś obejść nie zapinając pasów za fotelem i jednocześnie nie wyłączać sygnału od nie zgaszonych świateł?
bo wydaje mi się że te dwie rzeczy są połączone w jednym bzyczku, a np. u mojego ojca w przedliftowej wersji jedynie miga kontrolka bez bzyczenia, więc jakoś chyba można do tego dojść
siemanko pod fotelem kierowcy masz tam taka zlaczke ktora wystarczy rozpiac. Ja tak zrobilem i juz nic mi nie brzeczy:D
no to prosta sprawa, ale napinacze działają bez problemu? nie ma to wpływu na nic innego?
znaleźć gdzies sama wpinkę bez pasa i wozić wpiętą w zaczep. mój kumpel tak jeździ i nic nie brzęczy...
wlasnie nie wiem czy napinacze wtedy zadzialaja:/ na wszelki wypadek jak jade w trase to sobie to wlaczam.
a nie lepiej jest zapinac pasy;), stacisz na to kilka sekund, a w razie wypadku nie starcisz uzebienia albo i czegos wiecej czego nie zycze ( wiem z doswiadczenia i teraz zapinam)
wiesz ale przy krotkich dystansach w miescie takie ciagle zapinanie i odpinanie pasow jest meczace;) i do tego dochodzi ten irytujacy brzeczyk:/
Pasy zapinam automatycznie jak wsiadam do auta, irytujące to jest myślenie, że na krótkim odcinku to jesteśmy bezpieczni,a na długim trzeba zapiąć (bo policja). Jeżeli przypadkiem walniesz i odpali się poduszka, to bez pasa z napinaczem raczej się zabijesz. I tyle. Tak samo jak nie zapinanie pasów przez pasażerów z tyłu - podczas dzwona taki pasażer łamie Twój fotel swoim ciałem i łamie Ciebie w okolicy kręgosłupa. Giniecie obaj. Sekunda oszczędności w zapinaniu pasów może być jedna z ostatnich sekund życia. Ale to takie OT.
nikomu tutaj nie trzeba przedstawiać zasadności zapinania pasów, moje pytanie było o wyłączenie brzęczyka
no dokladnie my tu o brzeczyku gadamy ;) a kazdy wie co grozi jak poducha odpali nie majac pasow.
W moim modelu ES5 jest sama lampka pasow, bez dzwieku, ojciec ma ES7 i ma juz irytujacy "bzyczek". Moze kwestia troche zabawy ;)
W ES7 bzyczek pojawił się dopiero po liftingu.