Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Problemy zim±

Nowakman85
23-08-09, 18:59
Witam temat zakładam troche wczesnie ale juz zaczynam myslec jak zapobiec problema z jazda podczas zimy a mianowicie z zamarzajacymi szybami z obustron...
Dodam ze mam Civica 5 gen w sedanie..Jak Wy sobie radzicie prosze o porady

yautja
23-08-09, 19:07
Je¶li zamarza z zewn±trz, to skrobaczka ;)
Je¶li wewn±trz, to znaczy że masz gdzie¶ wodę. Szukałbym przecieków i wymienił filtr kabinowy razem z wyczyszczeniem kanałów nawiewu.

Nowakman85
23-08-09, 19:14
Ta wersja nie ma filtru.Najgorsze jest to ze zanim sie silnik nagrzeje i zacznie dmuchac cieplejsze powietrze mija sporo czasu kiedys jak jechałem do pracy i było z -15stopni 3 razy musiałem wysiadac i skrobac szybe bo podczas jazdy pokrywała sie szronem

skolopendra
23-08-09, 19:42
jak zapobiec problema z jazda podczas zimy a mianowicie z zamarzajacymi szybami z obustron...

zapewne twoje autko ma już kilka lat ,i tak już będzie jego uroda

Skoti
23-08-09, 21:38
polecam spryskiwacze mgłowe lub poczekać przed ruszeniem zanim silnik się zagrzeje

mizer
24-08-09, 22:07
A i tak najlepiej jak zima czasem wsiadziesz w buciorach od sniegu, jedziesz, auto sie nagrzeje, wszystko stopnieje na dywanik ktory robi sie caly morky, do tego ogrzewanie jeszcze na nogi. Wjedziesz na parking, zamkniesz auto i po paru godzinach od srodka na szybie tez zmrozone od tej wilgoci z butow co nie miala gdzie wyparowac :D