Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Filtr(odpowietrzenie) w bagażniku.

Momek
23-08-09, 08:36
Witam kolegów :cool:. CZy uszczelniał ktoś z Was ten plastikowy filtr w bagazniku? Tamtędy mi cieknie trochę wody (sprawdzone z latarką w bagażniku :) ,z lamp nic nie leci:) )CZy trzeba zwalać zderzak żeby to odkrecić, czy można jakoś prościej i szybciej?
Pozdro

Jakub Skalski
23-08-09, 16:55
To nie jest filtr ale klapka odpowiadająca za wyrównanie ciśnienia w kabinie podczas otwierania i zamykania drzwi. Aby się do niej dostać i trzeba zdejmować zderzak.Mogła się ona zle ukłożyć na swoim miejscu lub być uszkodzona po wielu latach użytkowania.

teg
24-08-09, 19:14
O czym Wy piszecie, jaka klapka? :|

Druga sprawa, dla mnie ważna: co to jest pod taką białą przykrywką w bagażniku, pod matą bagażnika od strony siedzeń? Idą tam jakieś kabelki.

Tomasz1985
24-08-09, 19:26
pewnie pod tym masz pompe paliwa lecz moge sie mylic.

Momek
24-08-09, 20:12
O czym Wy piszecie, jaka klapka? :|
Odchyl tapicerke w bagazniku z lewej strony, tam jest taka plastikowa kratka odpowietrzająca. Mi na nieszczeście trochę wody tamtedy leci:( , ale się zrobi ;) (uszczelni silikonem).

gregorion
26-08-09, 10:25
U mnie tez ciekło do bagażnika. Najpierw myślałem, ze z kratki, potem ze rurki ściekowej szyberdachu, ale okazało się ze to jednak z lampy. Przy większym deszczu kapało z jednego z takich cienkich plastikowych bolców, które służą za prowadnice osadzenia lampy na swoim miejscu. Uszczelniałem silikonem lampę pod uszczelka, ale nic to nie dawało. Dopiero jak zakleiłem te plastikowe bolce to sprawa się rozwiązała. Tak w ramach poszukiwań...

Momek
26-08-09, 16:03
U mnie to na bank z pod kratki, bo byłem w bagażniku:eek: a koleś lał wode;)
Pozdro

7zbiniu
26-08-09, 16:13
To ja też dodam swoje uwagi, u mnie też się trochę lało, ale wina była trochę dalej- głębiej za kratka, za tą poprzeczną scianką, a mianowicie lekko przerdzewiale nadkole powodowało nieszczelność!

Badman
29-08-09, 21:24
a ja mam dylemat bo leje mi sie troche z prawej strony, rozebralem wszystko, zamknalem sie w bagazniku a ojciec lał wodę. Nigdzie nie widac ze leci a woda zbiera sie jakby od dolu miedzy blotnikiem a scianką i wyplywa do kola zapasowego. Do tej pory tego nie zglebilem

mickee
30-08-09, 08:54
A masz szyberdach? Popatrz dobrze czy nie masz nigdzie luźnego wężyka odprowadzającego wodę. Druga opccja to może jakimś cudem leje sie z wężyka od spryskiwacza tylnego.