PDA

Zobacz pełną wersję : civic na gaz

kubkub
01-05-06, 10:50
Mam kupić civic 96 na gaz ( instalowano w belgi). Czy są problemy z instal gazowym w civicu?
Proszę o radę na co mam zwrocić uwagi.
Kuba

smoku
01-05-06, 11:29
gaz jak gaz czy w civicu czy w golfie czy w czyms innym to chyba nie robi wielkiej roznicy,zalezy ktora generacja gazu , jak zalozona i jak uzytkowana

jakie mozesz miec problemy?
jak jest wsz elegancko zalozone to raczej nie powinno byc problemow
jest duzo informacji o zagazowanych civicach na forum poszukaj
generalnie zalezy od instalacji jedni maja zero problemow inni mnóstwo

mi np sie czesto cos dzialo z gazem:
a to za duzo palil gazu
a to mi gasl na wolnych obrotach
a to ostatnio mi sie komp od gazu przepalil
ale generlanie mam chyba chu.. ta instalacje

ja ci poradze abys sie rozgladnal za civiciem z oszczedniejszym silnikiem bo sa takie
i pala zadziwiajaco malo

a jak ci zalezy tylko na taniej eksploatacji to kup diesla i lej olej z makro :P

tak jak mowie wszystko jest na forum uzyj opcji szukaj

tomekk
01-05-06, 13:07
Tak jak napisał przedmówca - poczytaj na forum, bo sporo już o tym było.
Gaz jak gaz - jednemu się uda, a drugiemu nie.
Zwróć uwagę na rodzaj instalacji i model komptera sterującego, a potem popytaj w okolicznych serwisach gazowych, czy takie serwisują. Może się zdarzyć, że będzie to jakaś zupełnie nieznana w Polsce instalacja i nikt nie będzie miał nawet jak się wpiąć z komputerem w celu diagnozowania/regulowania, a to przy gazie jest naprawdę istotne.
Ważne, by ktoś miał odpowiedni program i złącze.

zed
01-05-06, 23:21
Moja rada jest taka zaloz wtrysk.Moj gazownik mi mowil ze wtrysk gazu stanial i do samochodu np. takiego jak masz Ty czy ja ,pzna by bylo zalozyc taki gaz za 2,5 tys. chodzi tylko o to ze samochod moze miec tylko jedna sonde lambda bo w tych powyzej 2000 juz zwykle sa dwie a to komplikuje sprawe :sad: ...Zalezy tez ile jezdzisz jak duzo i masz jedna fure to gaz a jak jest inaczej to mozna na paliwku pozdrawiam

[ Dodano: Pon 01 Maj, 2006 ]
Odradzam bo slyszalem ze z czesciami do inst. z Belgii czy Holandii jest kiepsko lepiej kup i zaloz u nas tak jak Ci napisalem.Dobry gaz=brak problemow

Simpson_CiViC
01-05-06, 23:32
Zwróć uwagę na rodzaj instalacji i model komptera sterującego,

To ja sie podepne.
Mam civa 98' d14a4 i chce założyć podtlenek propan-butan ;)
Zdecyduje sie chyba na sekwencyjny żeby było jak najmniej problemów - czy możecie polecić coś konkretnego, coś co z Waszego doświadczenia się dobrze sprawuje :?: (marka instalacji komputer i co tam jeszcze).
z góry thx